Revija Louis Vuittona u Louvreu

137

Čuveni pariški brend “Louis Vuitton” je,također, predstavio modele za slijedeći hladni period, na jako visokoj razini. Porijeklo marke je uspješno pokazano, zahvaljujući i izložbi, upravo započetoj, u Muzeju Dekorativnih Umjetnosti, kojemu je mitski “Le Louvre”, ustupio značajan i privlačan prostor, u poznatoj ulici Rivoli. Vuitton je već 1854 godine prizvodio  kofere i putne torbe pa se izgradila, za potrebe smotre, nekadašnja stanica “Tour Eiffel” u kojoj je savršena replika lokomotive sa kraja 19 stoljeca. Dimi se i hukče poput onih, opisanih u romanima Aghate Christie. Putovanja su i glavni motiv revija, ovoseznoske, visoke mode. Marc Jacobs što se publici predstavio u suknji, izveo je na podij autentične nosače prohujalog doba što su pomagali raskošno odjevenim manekenkama pokazati blještavu ljepotu nove kolekcije.

Manekenke u stilu Mary Poppins i izgledom iz 1910, nosile su kapute i mantile, izvezene perlama i dopadljivim motivima te raskošne suknje.  Reproducirano je 150 vrsta putnih modela, različitih utjecaja. Prepoznatljivi amblem LV bio je zamjetljiv na šeširima, koferima i skupocjenim torbama izvezenim perlama. Publika je pozdravila i male torbice od egzotične kože sa zatvaračima ukrašenim strassom.

Marc Jacobs, umjetnički direktor brenda, još je jednom magičan način istakao i tražene hlače “crops”, savršeno uklopljene u modele što podsjećaju na epohu Edward VII. Privlačnost kolekcije su naglasili i vrtoglavi dekoltei, široka paleta dopadljivih boja, plis i mnogobrojno perje.

Džana Mujadžić

Komentari