Phillipp Plein pokazao kolekciju “Resort 2018” u Cannesu

Moda pod palmama

150

Sve poznatiji njemački dizajner Phillipp Plein u svojoj je vili smještenoj na obroncima Cannesa organizirao modnu smotru s upečatljivom notom “frock’n’rolla”. Pored manekenki pistom s crvenim tepihom prošetala je Paris Hilton, uz novog prijatelja Chrisa Zylkea. Odjevena u elegantnu, crnu odjeću nosila je dobro zavezane čizme. Pratitelj je odjenuo aligatorski kaputić u bijelim i ružičastim nijansama.

Glavna zamisao ove “cruise” kolekcije bio je jedinstven slikarski podvig, jer se odjeća manekenki naslikavala direktno, dok su šetale postoljem. Tepih je nakon manifestacije upućen na čišćenje. Nekoliko puta se pojavio američki grafičar poznat kao autor “Monopoly Mana”. Ličnost je nadahnuta Bernardom Madoffom, bankarom koji izdržava zatvorsku kaznu od 150 godina! Okolnost ne iznenađuje jer se u Cannesu za trajanja Festivala skupio značajan broj sumnjivih milijunaša.

U prvom redu sjedila je Eva Longoria s veoma mondenim suprugom Pepe Bastonom. Glumica je nosila Kleinovu haljinu i primjetljivu dijamantnu narukvicu kuće Damiani.

Uglavnom, odjeća je bila izrazito “punch”, s biljnim uzorcima, kaki kišnim kaputićima, klasičnim lubanjama od šljokica ili trapericama od jelenje kože sa slonovim završecima, što je djelovalo jako funky. Muškarci su nosili masne crne hlače spuštenog pojasa i rublje s printanim dolarima na koje su dirktno odijevali blazere od bijele koze.

Pored atraktivnosti smotre nije bilo teško prepoznati izvore nadahnuća popularnog kreatora. Ne treba biti modni stručnjak pa se prisjetiti kako je Alessandro Michele iz kuće Gucci već pokazao drugog, newyorškog grafičara poznatog kao Gucci Ghost. Biljni motivi podsjećaju na kreacije Dolce&Gabbane, a vezene traperice su kopije brenda DSquared2.

Jedino se ne može negirati kreatorska poletnost. Znacajno je da Plein posjeduje osobni potpis kojim kolekcija odiše. Dizajnerov stil je prepoznatljiv i osoban.

Džana Mujadžić