Pepeljugine cipele

373

Christian Louboutin je, po preporuci europskog Disneylanda, smještenog u okolici Pariza, kreirao Pepeljugine balske cipelice  za 2012. godinu. Rezultat je elegantna obuća sa štrasom, fluidnih linija i razumljivo, crvenih đonova. Očaran što je izabran napraviti “najčuvenije cipele snova”, Louboutin je “konkretizirao providnost kristala”, kako osobno naglašava, obradom čipke, tila i kristala.

Cipele su ornamentizirane s otiscima leptira, na koje su stavljeni višebojni dragulji, koji najprije simboliziraju Pepeljuginu slobodu i nestvarni dio: ona nije mlada djevojka, niti žena pa postaje leptir. Visoka potpetica je pokrivena kristalima, što se oslanjaju na jarko crveni džon.

Izrađeno je samo 20 pari neobičnog i nesvakidašnjeg modela,  koji nisu na prodaju!

Povijest kreacije je ispričana u kratkometražnom filmu u kojem čuveni obućar radi u ateljeu uz pomoć Disneyevih junaka, dok Pepeljuga čisti ispred slavne prodavaonice u Gradu svjetlosti.

Film će biti dodan slijedećem izdanju “Pepeljuge” Studija “Disney”, što se očekuju u DVD-u i Blu-rayu.

Poznati kreator ne bi imao ništa protiv, uraditi i obuću jako aktualne Maleficent, koju već oživljava uvijek prelijepa, 37 godišnja Angelina Jolie.

Pepeljugine cipelice su pokazane u pariškoj Palači Brogniart, za trajanja smotri Visoke mode.

Džana Mujadžić

Komentari