Penelope Cruz nova je veleposlanica brenda Chanel

515
Poznata pariška modna kuća Chanel i umjetnički direktor Karl Lagarfeld koji već 30 godina kreira brojne kolekcije nadahnjujući se duhom neprolazne Coco, će krajem mjeseca u Bankoku predstaviti kolekciju Croisière 2018/2019. Nadahnuta morem i mornarima pokazana je u pariškoj Velikoj palači prošlog svibnja, gdje je bio sagrađen i veliki brod “Pausa” u prirodnoj veličini. Nazivi broda i kolekcije su jednaki.

Drugo predstavljanje privlačnih modela upriličit će se na obalama rijeke Chao Phraya, koja prolazi kroz tajlandsku prijestolnicu.
Poznat po bogatoj i razvijenoj kullturi kao i vibrantnoj energiji, Bankok je posebna spona Chanelovog nasljeđa i moderniteta”, podvlače odgovorni ove pariške marke!
Kolekcija mornarskog stila ističe elegaantne, opuštene siluete u skladu sa garderobom prelazne sezone. Duge fluidne haljine slažu se sa kombinezonima, hlačama, kostimima i kratkim suknjama, obojenim u sportskom duhu i dopunjenim modnim dodacima, poput malih torbica i beret kapa.

Svjetska zvijezda i modna ikona
Zaštitno lice kampanje za kolekciju Croisière je čuvena španjolska glumica Penelope Cruz što nakon Keire Knightley, Kristin Stewart i nedavno Margot Robbie, uljepšava modni izraz slavnog branda iz pariške ulice Cambon.
Novu veleposlanicu Chanela osobno je fotografirao Karl Lagerfeld, krepki 85-godišnjak koji ne namjerava skoro u mirovinu!

Penelope Cruz je dugo reklamirala kozmetička dostignuća marke Lancôme i pozirala u odjeći Loewe i Mango. Simpatična, neposredna i ljupka Madrižanka, rodjena 1972 godine, započela je međunarodnu filmsku karijeru 20 ljeta kasnije ostvarenjem “Jamon, jamonBigasa Lune i “Belle Epoque“, u režiji Fernanda Trueba. Snimala je sa najpoznatijim redateljima poput Stephena Fearsa, Sergia Casstellitta, Roba Marshalla, Asghara Farhadi i posebno Pedra Almodovara, čija je filmska muza. Umjetnica je tri puta nagrađena najvećim priznanjem španjolske sedme umjetnosti “Goya“, 1997, 2007 i 2009 godine. Dobila je priznanje u Cannesu za najbolju glumicu najpoznatijeg svjetskog festivala 2006. Uručena joj je “BAFTA” i galsko priznanje “César” za cjelokupnu karijeru, ove godine. Skoro desetljeće ranije dobila je i “Oscara” za sporednu ulogu u filmu Woodyja AlenaVicky, Christina, Barcelona“.

Džana Mujadžić iz Pariza za Teklić

Komentari