Maštovitost muške mode u prijestolnici lijepog odijevanja

Na početku pariškog Tjedna mode kolekcije Demne Gvasalie iz Balencige, Pierpaola Piccoli iz kuće Valentino te Kim Jones, udružen s američkim brendom Supreme, pokazali su dinamičnost i visoku razinu kreativnosti i inovacija.

135

Gruzijac Gvasalie već treću sezonu sudjeluje na Paris Fashion Weeku kao umjetnički direktor čuvenog Španjolca koji je marku osnovao i razvio u Gradu svjetlosti.

Ikonoklasni modeli su pokazali logo Balenciaga koji je dobio odlike amblema Barnija Sandersa! Očito da kreator na osobni način obilježava dolazak nove vlasti u najveću svjetsku silu.

U drugačijem stilu Kim Jones je pokazao posebno umijeće udruživanjem brenda Louis Vuitton s njujorškim labelom Supreme koji je dugo “must have” muškog urbanog odijevanja.

S elegancijom i progresnim stremljenjima izvode mušku modu iz udobnosti, upućujući je u inovaciju i privlačnost.

Finale from the the Louis Vuitton Men’s Fall-Winter 2017 Fashion Show by @MrKimJones #LVMenFW17 Film by @HarleyWeir

Videozapis objavljuje Louis Vuitton Official (@louisvuitton)

Većina mladih kreatora zaboravlja da klasično odijelo čini bazu i referencu muške mode, dok ga nadareni Gruzijac stavlja na postolje da bi što bolje obradio i modelirao proporcije, kao i izgled te sadržaj modne poruke.

Balenciaga ove godine proslavlja 80 godina postojanja pa unapređuje pomalo administrativni i birokratski fashion na suvremen način. Bez kravata i konvencionalnosti ističu se čizmice motorista i duge čarape koje zamjenjuju hlače. Na golo tijelo se oblače veste s naglašenim naramenicama, uz glomazne tenisice. Novi biznismeni su nedisciplinirani i ujedno veoma “corporate”.

Sve traženija marka Lemaire je pokazala urbanu modu živih nijansi s mat tonovima koji su sublimirali podij. Mantili posjeduju značajan volumen, a parke mnoštvo džepova, dok su jakne i vjetrovke nalik na vojnu odjeću na koju se odijeva mnoštvo majica i privlačnih top-kratkih gornjih dijelova.

Lemaire Men Fall-Winter 2017/2018 backstage #lemaire #mfw

Fotografiju objavljuje Lemaire (@lemaire_official)

Valentino prvi put predstavlja samostalnu smotru Pierapaola Piccoli koja obiluje kamuflažama od kože, denima izvezenih leptirima i drugim “letećim” motivima. Na nogama su obavezne tenisice, smatrane aktualnim bestsellerima udobnosti i neobaveznosti.

Haider Ackermann je umio naglasiti osobnu leksiku modnih novosti za slijedeći hladni period. Pedstavio je samo jedan tip muškaraca -noćnih lutalica.

Virgil Abloh i njegov label Off White se usredotočio na istinski objekt smotri: odijevni predmet! Uveo je na muške podije mnoštvo ženskih silueta s ciljem pričanja drugačije priče među dječacima izgubljenim u volumenima širokih mantila i dopadljivih raskošnih jakni.

Džana Mujadžić