Mlađahni barunčići koji djeluju kao da su pošli na rave party, dio su showa koji je ostvarila ekipa Edwarda Crutehleya, škota koji je modno obrtništvo učio u pariškoj kući Louis Vuitton. Relevantna muška kolekcija u post brexitovskom Londonu uzbuđuje zbog zadnjih, općih izbora koji stvaraju nadu o otvorenoj zemlji, bez velikih zahtjeva prema onima koji dolaze s drugih horizonata. Muškarci u krinolinama i kimonima davnih gejši, dendiji u cvjetnim košuljama, ali i šik dame u muškim kariranim hlačama i pilotskim jaknama s istaknutim naramenicama također su dio smotre.

Mnoštvo volumena za ležerno grotesknu kolekciju čiji predivni zakari privlače poglede, ostvareni od printane, osvijetljene svile s motivima kamuflaže, jako živih nijansi. Odjeća koja se ne odijeva na ulici! Drugi poletni prijedlog je da moda udaljava stare garde i više ne prihvaća moralizatore i različite dušebrižnike niske razine.

Ipak, kreator se vraća u prošlost japanskim haljinama davne epohe nazvanim Edo, starinskim vjenčanicama i povijesnim referencama perioda 1680.-1830. godine. Sve traženiji Škot objasnio je obradu tekstura i motiva koji daju poseban odsjaj odjeći, koja izgleda kao osvijetljena.

Džana Mujadžić