Ekscentričnost obilježila pariški Tjedan mode

458

Tek završeni Paris Fashion Week je kao i ranije, uveo nove modne diktate s pista, posebno trendovima ljepote što se već usvajaju! Veoma smjele vizije iznenadile su i uznemirile.

Pariške modne smotre uvijek su spektakularne i nalik filmskim kulisama. Nadahnute i kreativne, pospješuju futuristička viđenja koja naginju ekscentričnostima. Za slijedeći hladni period prevladali su čudni fashion detalji, neobični i neviđeni.

Kosa je je prošla metamorfozu pa su manekenke izgledale poput neobičnih bića, posebno kod Haidera Ackermanna, dok je Belenciaga uvezivao konjske repove svojih modela zičanim kablovima. Marka Anrealage predložila je da se četvrtasti način šišanja, popularni “bob” gotovo izjednači, pa je dužina kose u ravni s šiškama!

Trendovi šminkanja također su nesvakidašnji. Daleko od klasike, manekenke branda Yojhi Yamamoto ili Atleina nosile su oko očiju cvjetne detalje. Moon Young Hee zalaže se za svjetlucanje lica, pudrasti “blush” nanosi se na obraze i noseve, isto kao i kod Anaïs Jourden. Manekenke Marine Serre hodale su pistama mokrih glava, koje je Maison Margiela odjenula u neobične cilindre, nalik grmovima.

Džana Mujadžić

 

 

Komentari