Dolce&Gabbana: Podij s dronovima i “grešnicama”

517

Kreativni i nadahnuti modni dvojac, začudio je i oduševio prisutne na Milano Fashion Weeku smotrom nazvanom “Fashion Devotion”, u kojoj su dominirali religiozni utjecaji i odjeća posuđena u panteonu svetica, kupida, fratara i redovnica.

Ukrasi od masivnog zlata obilježili su događaj započet spektakularnim izlaganjem novih modela večernjih torbica i onih iz linije “Devotion”, koje su letjele na dronima što su iznenada ispunili dvoranu! Prilkom izlaska prve manekenke nalik na časnu sestru u crno-bijeloj odjeći i čipkastoj mantiji, dano je objašnjenje i nakana smotre natpisom koji je nosila :”Fashion Sinner D&G” (Griješnice mode D&G)!

Slijedile su je djevojke u odjeći za skijanje pa one koje su odjenule kardinalske odore obitelji Borgia. Ostale su nosile duge, zimske sportske kaputiće izvezene srebrnim anđelima ili srednjovjekovnim svecima s mozaika iz Ravenne. Podijem je šetala i slavljenica neke post-skijaške zabave sa papinskim šeširom, dok su brojne manekenke imale papinske krune tranformirane u ručne torbice! Na veoma uočljivom kaputu je pisalo “Amore” dok su isprintani anđeli letjeli oko natpisa u svim pravcima.

Nikada ranije spritualizam nije bio u tolikoj mjeri povezan sa senzualizmom, iako su vjerske teme odavno zanimale kreatore. Dva Talijana su ostvarila i originalne modne dodatke, upotpunivši neobičnu odjeću još čudnijim cipelama i posebnim nikad viđenim potpeticama. Senzaciju je izazvala torbica ukrašena rococo orguljama. Ugođaj je upotpunjavala gregorijanska glazba, što nije spriječilo Annu Wintour napustiti smotru, započetu sat kasnije od zakazanog termina.

Tajna “Martini” smotra

Noć ranije vladalo je srebro umjesto zlata, na jednako neobičnoj smotri održanoj u “Martiniju” – baru/restoranu/prodavaonici kuće “D&G”. Srebro i dijamanti su iznenađivali i obasjavali publiku smotre nazvane “Secrets&Diamonds”. Novinari, kupci, klijenti i obožavatelji marke su smješteni u ugodne fotelje, pa su pijući kvalitetni “Martini”, promatrali prolazak odabranih manekenki koje su predstavile vankalendarski događaj s glamourom i hollywoodskim tendecijama. Eleonora von Habsburg, Emma Waymouth, Sabrina Perey, koju je britanski magazin “Tatler” proglasio najprivlačnijom “it djevojkom”, pokazale su neiscrpljujuće kreatorsko umijeće čuvenog dvojca, ali je najveće iznenađenje priredila posebna manekenka: Lady Kitty Spencer, nećakinja princeze Diane. Prisutni su glasno pozdravili njenu urođenu eleganciju u nebo plavoj muslinskoj opravi s printanim anđelima što su letjeli u visinu!

Publika nije zaustavljala pljesak dok je Marylin Monroe pjevala “Diamonds are a Girl’s Best Friend” a poznata Rihanna nastavila hitom iz “Cabarea”: “Money Makes the World go Round”.

Džana Mujadžić