Dior na Pariškom tjednu mode

169

Jedno od najvećih modnih događanja, Pariški tjedan mode,  zahvaljujući reviji čuvenog brenda Dior, dobio je svoj adekvatni veliki finale. Muzej Rodin bio je pod opsadom mnogih modnih znalaca i zaljubljenika, jer interes za Dior ne opada ni nakon odlaska do nedavno nezamjenjivog Johna Galliana. Dizajner koji je svoje ime utkao u ovu prestižnu modnu kuću, otišao je prije točno godinu dana, stoga je publika nestrpljivo očekivala vidjeti njegovog nasljednika na djelu. Iako je dekoracija vrta ispred muzeja sadržavala mnogo tila, kašmira i organze, svima je bilo jasno kako su uzbuđenje i raskoš Gallianove epohe stvar prošlosti!

Godinu dana nakon neslavnog iščeznuća vatrenog Galliana, popraćenog mirisom skandala, prodaja Diora nikad nije bila bolja. Čini se kako se vrh ove mitske marke ni ne žuri imenovati službenog nasljednika. U ovom prijelaznom razdoblju, odlično manevrira dugogodišnji Gallianov asistent, Englez Bill Gaytten. Komentar glavnog direktora Diora, Sidneya Toledana, potvrđuje zadovoljstvo trenutačnim stanjem brenda, o kojem se na Pariškom tjednu mode iza kulisa najviše pričalo: Napredujemo. Prodaja je odlična a dometi su  nam standardno visoki. Siječanjski su bili uspješni. Zasigurno, kreacija je najvažnija i u dogledno vrijeme,  pronaći ćemo odgovarajućeg dizajnera, bez uzbuđenja i nepotrebne žurbe.

Revija je započela sa svilenim suknjama,  bogatim i raskošnim, u nježnim ružičastim tonovima. Uslijedile su  kožne suknje srednje dužine, upotpunjene kratkim kaputićima, s obaveznim pojasom..Manekenke su otkrile lica, zahvaljujući uzdignutim konjskim repovima. Haljine su, uglavnom, bez rukava i mladenačkog izgleda. Bilo je tu jakog utjecaja baleta, malih pletenih kapa i profinjenih cipela, ali i večernjih komada u Diorovu romantičnom old school stilu.  Zaključak je kako je Gaytten ostao vjeran Dioru, implementirajući u njega nešto od svog posebnog štiha.  Htio sam ponovo pokazati sva obilježja marke ali na suvremen način-istakao je simpatični i skromni Gaytten.

Džana Mujadžić

Komentari