Chanelov “The Cruise” izazvao ovacije

482

Ovih dana je Grad svjetlosti, svjetska prijestolnica mode bio u znaku posebne smotre branda “Chanel” održane u prekrasnoj Velikoj palači. Tako je na buran i smio način započela sezona “Cruising” smotri, sve popularnijih predstavljanja predsezonske fashion odjeće. Ispod kupole poznate palače usidren je prekoocenski brod “La Pausa” koji nosi ime nekadašnje ljetnje rezidencije čuvene Coco, na French Rivieri, nalik na “Titanic”. Bio je poprište velikog spektakla koji je upriličio gotovo 85-godišnji modni kapetan, Karl Lagarfeld. Odmah je upisan na listu zanimljivosti kuće iz pariške ulice Cambon.

Na kraju raskošnog showa, uzvanice su došle na most broda, bolje vidjeti Bellu i Gigi Hadid, Barbaru Palvin, Stellu Maxwell i mnoštvo mladih manekenki čije vrijeme tek dolazi. Šetale su podijem odjevene u mornarske majice, hlače i haljinice upotpunjene jaknama i kaputićima od laganog tweeda, ukrašene popularnim galskim “béret” kapama ali i šeširima sa crvenim pomponima, posebnom oznakom francuske mornarice.

Mornarska žena “Chanel” izgledala je zanosno i elegantno odusevljavajući publiku ali i zvijezde poput Kristen Stewart, Margot Robbi ili Lily Rose Deep koje su odmah nabavile mnoštvo pokazanih modela.
Već drugu godinu “Chanel” predsezonsku kolekciju pokazuje u Parizu, nakon raskošnih “Crusinga” u Dubaiju, Singapuru, Seoulu ili Havani.

Džana Mujadžić