Alexandre de Paris slavi modu i luksuznu frizuru

Sinonim elegancije i dobrog ukusa

151

Čuvene pariške Galerije Lafayette otvorile su džinovski prostor na drugom katu glavnog magazina smještenog na poznatom bulevaru Haussman, koji je posvećen luksuznoj frizuri. Današnji vlasnik marke koja je proslavila 60. rođendan, Michel Darvyn i njegova supruga Dominique, uredili su salon od 200m², kao u snovima: pod je od bijelog mramora, a zidovi u bronci crnih odsjaja, pa kontrast čini mjesto rafiniranim ali i suvremenim.

Sinonim elegancije na francuski način, najprije zahvaljujući posebnim tehnikama ali i savršenosti, Alexandre de Paris je uljepšavao Elizabeth Taylor u filmu Kleopatra, Romy Schneider u popularnioj sagi Sissi ili Claudiu Cardinale u Gepardu. On nije bio samo frizer nego najprije obrtnik luksuza, na galski način. Čuvene modne marke i danas uptrebljavaju umješnost frizera slavne kuće za češljanje i uređivanje manekenki.

Tribal Inspiration

Koncepcija je dozvolila brendu ići u korak s vremenom, pa je desetljeće ranije formirana “Akademija Alexandre de Paris”, u kojoj se svake godine odabere 600 frizera koji se usavršavaju u češljanju i uređivanju luksuznih frizura.

Nedavno je marka pokazala nezaboravnu smotru u prostorijama čuvenog pariškog “Rexa” smještenog podno Montmartrea. Umjetnički direktor tvrtke, Jean-Luc Minetti ostvario je pet sublimiranih slika posvećenih ženskom izgledu i ljepoti dok su manekenke odjenuli poznati modni meštri, Stéphane Rolland i Franck Sorbier. Naglasili su afrički utjecaj u dugotrajnoj i planetarno poznatoj pariškoj modi smotrom nazvanom “Tribal Inspiration”, odavši poseban “hommage”, rano preminulom newyorkškom umjetniku, Jeanu-Michelu Basquiatu.

Džana Mujadžić

Komentari