Miss Universe Hrvatske 2022. je Arijana Podgajski!

95

Najprestižniji izbor ljepote u Hrvatskoj, Miss Universe Hrvatske 2022, održan je u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu.

Za titulu najljepše borilo se 13 djevojaka iz cijele Hrvatske. Krunu Zlatarne Dodić i titulu hrvatske predstavnice na izboru za Miss Universe ponijela je devetnaestogodišnja Arijana Podgajski studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Arijana govori engleski jezik, voli trenirati kod kuće, vježbati yogu, šetati prirodom, čitati dobru knjigu. Ponosna je na sebe što u svim lošim situacijama uvijek pokušava pronaći nešto dobro i poučno. S majkom je posjećivala sklonište za napuštene životinje te ih izvodila u šetnju.

Kao Miss Universe Hrvatske želi se zalagati za mentalno zdravlje, prava žena i napuštene životinje.

miss universe 2022

Trinaest djevojaka dan prije finalne večeri odradilo je preliminarno natjecanje koje je uključivalo bodovanje u kupaćim kostimima i samostalni desetominutni intervju pred članovima preliminarnog žirija. Na temelju bodova sa preliminarnog natjecanja te ukupnih bodovanja u finalu najuspješnijom i najkompletnijom djevojkom proglašena je upravo Arijana Podgajski iz Krapine dok su njezine pratilje kao prva Klaudija Krezić iz Sesveta a druga pratilja Veronika Đerek iz Ivanić Grada. Za Miss simpatičnosti proglašena Antonela Zvonković.

Među brojnim nagradama koje dobiva pobjednica poput brige o zdravlju očiju u Klinici Svjetlost, preparativne kozmetike dr. Vivians, usavršavanja jezika u centru Berliz, haljina Bariba, dekorativne kozmetike Aura, njege kose tijekom godina mandata u Hairvetici uz Schwarzkopf preparate ističe se glavna nagrada – stipendija Zagrebačke škole ekonomije i managementa u vrijednosti do 20.000 Eura.

miss universe 2022

Put do Miss Universe

Put do titule Miss Universe nije bio nimalo lak jer su djevojke odgovarale i na brojne teme poput prava na izbor, mentalnog zdravlja, slobode govora i prava na prosvjede, promjene standarda ljepote i globalnog siromaštva.

Da bi djevojke na sceni bile što samouvjerenije pobrinuli su se Bariba cocktail i večernje haljine, Pletix, Baldinini, Profokus u suradnji s Aura kozmetikom, Frizerski studio IN u suradnji sa Schwarzkopf Professional.

Program u kojem su nastupili Filip Rudan i Jacques Houdek, voditelj je Davor Garić, a u publici su sjedile bivše Miss Universe Hrvatske: Ivana Mišura, Mia Pojatina, Ivana Delač, Mia Rkman, Sarah Ćosić, Lana Obad, Barbara Filipović, Shanaelle Petty te prošlogodišnja pobjednica Ora Antonia Ivanišević.

Sva zbivanja u vezi Miss Universe Hrvatske možete pratiti na društvenim mrežama: Facebook: facebook.com/MissUniverseCroatia, Twitteru: @MissUniverseCro i Instagramu: @missuniversecroatiaorg

Foto: PR/ MUH

Komentari