Miss Hrvatske Maja Spahija očarana Kinom

420
Sanya Resort

Bliži se dan kada će naša predstavnica Maja Spahija zajedno sa 115 djevojaka nastupiti na finalnoj večeri izbora za Miss Svijeta. Dok s nestrpljenjem očekujemo 19. prosinca i veliku završnicu u spektakularnom Sanya Beauty Crown kompleksu, Maja iz Kine iz dana u dan šalje poruke i fotografije opisujući svoju životnu avanturu.

Sanya resort
Sanya resort

“Vidjela sam tek djelić ove čudesne zemlje i malo je reći da sam očarana. Otok Hainan je prekrasan, a osobito grad Sanya i zauvijek ću pamtiti veličanstvenu paradu koju su nam priredili i na kojoj je sudjelovalo tisuće ljudi. Bio je fantastičan događaj ispunjen tradicionalnim plesovima, ceremonijom podizanja zastave, a ponajviše gostoljubivošću divnih ljudi.”

Sanya parada
Sanya parada
Sanya Parada
Sanya Parada

“Osobito me oduševilo i naše putovanje u provinciju Fujian i posjet nacionalnom parku Pingtan u kojem sam, zajedno s još pet djevojaka, odabrana za ambasadoricu turizma.” – kaže Maja.

Pingtan, Maja kao turistička ambasadorica
Pingtan, Maja kao turistička ambasadorica
Pingtan, Fujian province
Pingtan, Fujian province

Najskuplja tuna na svijetu

Osim otoka Pingtan, na petodnevnom putovanju po jugu Kine Maja je imala priliku posjetiti i Zhuhai kojeg nazivaju i “grad stotinu otoka”, a na poluotoku Macau priređena im je večera na luksuznom brodu na kojoj je djevojkama poslužena najskuplja tuna na svijetu! Misice su posjetile i velebni Phoenix Tree kompleks kojeg gradi Beauty Crown grupacija.

BingLang
BingLang

“Mislim da je to najveće gradilište koje ću u životu vidjeti! Kada su nas doveli tamo i podijelili nam zaštitne kacige, sve djevojke su bile pomalo rezignirane, a ja sam cupkala od sreće! Kao arhitektonska tehničarka, konačno sam se našla na “svom terenu” i s velikim zanimanjem sam razgledala tu golemu građevinu.” – kaže naša lijepa misica.

Zhuzai, Phoenix Tree
Zhuzai, Phoenix Tree

Kruna od orhideja

Još jedan nezaboravan doživljaj za našu Maju Spahiju bio je i posjet Međunarodnom festivalu orhideja gdje je svaka djevojka dobila posebno izrađenu krunu od orhideja. Tako ukrašene, natjecateljice su posjetiteljima festivala pripredile modnu reviju koja je bila mala priprema za natjecanje Top model.

Orchid fair
Orchid fair

Na natjecanju Top model naša misica je nosila prekrasnu haljinu brenda Lokomotiva kreativnog dvojca Lane Puljić i Luke Grubišića te cipele Högl, a frizuru je napravila upravo onako kako ju je savjetovala Jadranka Pezo, vlasnica salona Studio Marcela u kojem su brižno njegovali Majinu kosu prije polaska u Kinu.

Posjet sirotištu i dobrotvorni bal

Vlasnica izbora za Miss Svijeta Julia Morley veliku pažnju posvećuje projektu “Ljepota sa svrhom” kojim svake godine prikupi golemu svotu novca za potrebe djece diljem svijeta. U Sanyji se nalazi sirotište kojem je Julia pokroviteljica pa je odabranih 26 misica, među kojima je bila i naša Maja, posjetilo djecu i provelo s njima vrijeme u druženju i darivanju.

Posjet sirotištu
Posjet sirotištu

Jedan od najvažnijih događaja na izboru za Miss Svijeta je veliki dobrotvorni bal s aukcijom predmeta koje natjecateljice donose iz svojih zemalja i daruju u humanitarne svrhe. Ove godine bal se održava 15. prosinca, a naša predstavnica donira Croata svileni rubac iz limitirane kolekcije i ekskluzivnu kravatu “auHRum” s jezgrom od svile oko koje je omotano 24-karatno zlato.

family dayVažan dio natjecanja je People’s Choice Award u kojem se bira miljenica publike. Pobjednica direktno ulazi u Top 10, a podršku našoj Maji možete dati glasanjem na besplatnoj aplikaciji. Sve o Majinom boravku u Kini možete pratiti na službenoj stranici.

Fotografije: Miss World, Miss Hrvatske

Komentari