Mipsterzice – mlade muslimanke koje ruše stereotipe!

220

Vidite li mladu ženu na skateboardu u žutoj svilenoj bluzi i crno bijelim prugastim tajicama? Jedino što je izdvaja jest odjevni predmet hijab. Žene kraj nje odjevene su jednako zanimljivo te se smiju, zabavljaju, plešu i moramo priznati ispadaju izvan okvira stereotipa koje mediji nameću o muslimanskim ženama.

Ove zanimljive žene koje se nazivaju Mipsterz nose šarene boje, miješaju razne stilove i nakit. Zajedno s time nose hijab i u tome ne vide ništa sputavajuće.

Mipsterzice su u kratkom vremenu postale kulturni fenomen kojim se žene bore protiv brojnih modnih stereotipa. One slušaju novu glazbu, prate modu, umjetnost i trendove u hrani, a njihova u početku mala zajednica svakim danom sve više raste.

Reakcije na njihovu akciju su podijeljene, a one poručuju kako muslimanke nisu sputane već uspješne i obrazovane žene. Ponajviše slobodne žene koje biraju što će odjenuti i rade što požele!

Pitanje je hoće li mipsterzice postati modne ikone koje će otkriti ženama diljem svijeta da je jednako bitno ostati vjeran religiji, kao i osobnom stilu, no one su zasigurno pokazale da ženska ljubav prema odjeći, modi i lijepom ne poznaje granice, kao ni rasne, vjerske ili ostale predrasude.

Komentari