Mini Art-kino počinje s djelovanjem!

77
Art kino

Art kino
Razlog razmatranja otvaranja novog (ali manjeg) prostora iskazan je interes publike za program Art-kino koji je svake godine sve veći što se tiče publike, ali i onih koji svoje programe žele prikazati upravo u riječkom Art-kinu.

Potreba za povećanjem kapaciteta i broja projekcija rezultirala je otvaranjem nove male dvorane Art-kina. Također, zbog potrebe za prikazivanjem umjetnički relevantnih programa koji ne privlače veliki broj posjetitelja, ali imaju izuzetnu filmološku važnost – novo Mini Art-kino pokazalo se kao optimalno rješenje. Također, novo će se kino koristiti i za tribine, izlaganja i prezentacije vezane uz filmske žanrove, stilove, predstavljanje publikacija te predstavljanje nacionalnih kinematografija. Mini Art-kino bi trebalo biti idealno mjesto za promociju filmova mladih domaćih autora.

Riječ je o projektu koji će za probranu publiku kontinuirano prikazivati dokumentarne i eksperimentalne filmove od petka do nedjelje u 20 sati i 30 minuta te izvanredno kada se da to ukaže potreba. Dvorana može primiti petnaestak gledatelja, a cilj je periodično prikazivati dokumentarne i eksperimentalne filmove. Novi prostor za prikazivanje filmova, Mini Art-kino, nalazi se na istoj adresi unutar samog Art-kina Croatia.

Komentari