Mark Zuckerberg najavio velike izmjene na Facebooku s naglaskom na prijateljima

98
facebook propust

Popularnu mrežu Facebook uskoro očekuju promjene. Njezin osnivač Mark Zuckerberg najavio je da će izmjene ići u smjeru stvaranja društvene mreže s naglaskom na prijateljima. Osim vizualnog identiteta mreže doći će i do promjena u opcijama.

Plava više neće biti boja Facebooka, mobilna aplikacija bit će bijele boje. Uz to pojavit će se kružni logo, dok će kvadratni oblik otići u povijest. No ovo su samo vizualne promjene, a one glavne tiču se svrhe društvenih mreža: „Redizajniramo Facebook kako bismo stvorili zajednicu u kojoj su u središtu prijatelji.“ – istaknuo je Zuckerberg na predstavljanju izmjena.

Stoga se uvodi nova opcija „Upoznaj nove prijatelje“, što je slično aplikaciji za upoznavanje ljudi. Tome se pridružuje i opcija „Secret Crush“, koja će omogućiti da označite ljude koji vam se sviđaju. Ako dvije osobe označavanjem pokažu interes jedna za drugu, Facebook će ih spojiti.

Natjecanje u broju lajkova moglo bi se zavrršiti jer se uvodi i opcija „Tajni brojač lajkova“, što znači da će broj oznaka sviđa mi se biti vidljiv samo vlasniku objave ili fotografije.

Kako je naglasak na prijateljstvu i zajednici, grupe na Facebooku bit će u povlaštenom položaju, moći će se objavljivati u grupama izravno s naslovnice. Messanger će biti povezan s WhatsAppom, umjesto s Facebookom. Kod poruka pripazite na novu izmjenu i zabiježite sve važne podatke koje dobivate preko Messangera jer više neće biti trajne pohrane poruka u razgovorima.

 

Komentari