Mala čuda tehnike

153

Naravno, loša strana jest porast problema sa spavanjem, navodno zbog utjecaja svih tih fotona koji nam pršte u oči. No, kao što znamo, klin se klinom izbija pa umjesto da iz svojih života izbacite blagotvornu elektroniku – vi je nabavite još!

Predlažemo vam Sleep Inducer – uređajčić koji se za osamdesetak dolara može pronaći na Internetu. Nosi se oko zapešća kao ručni sat (sjećate se, ručni satovi su ono što smo svi nosili prije pojave mobitela, a u zadnje vrijeme su se najviše spominjali uz imena poznatih političara koji su ih kasnije zamijenili jednom drugom vrstom narukvica), a radi tako što opušta vaše mišiće, umanjuje stres i na taj način potiče san. Koristi se tridesetak minuta prije spavanja, kažu da se prvi učinci vide nakon sedam dana, a najbolje rezultate daje nakon osam tjedana. Za razliku od raznih tableta ne izaziva ovisnost, a ne šteti ni jetri.

Dobar glas
Ako se ne volite osjećati sputano uređajima koji vam vise oko zglobova, uvijek možete zamoliti blisku osobu da vas uspava nježnim pjevanjem uspavanki. Problem bi mogao biti ako vaše bliske osobe imaju sluha koliko i naša Vlada za potrebe građana. U tom bi slučaju pjevanje moglo imati kontraefekt, a to ne želimo. Kako bi vaša bliska osoba zapjevala nježno poput slavuja, nabavite ovaj proizvod koji, sasvim logično, dolazi iz zemlje opsjednute karaokama. Radi se, naravno, o Japanu i o napravi nazvanoj The Beauty Voice Trainer. Riječ je o uređaju koji košta oko 57 dolara, a služi za vježbanje glasa. Pomaže pravilnom držanju jezika i abdominalnom disanju, što je važno za dobro pjevanje, a tu je i glazbena viljuška koja navodi glas ka željenim tonovima. Uz samo pet minuta vježbe dnevno, korisnik ovog uređaja može propjevati kao na policijskom saslušanju.

Leptiri-roboti


Ako i dalje niste zaspali, nabavite si onda barem neku razbibrigu za besane noći. Možda vas opusti (ili hipnotizira) zurenje u leptira koji leprša lijevo-desno po staklenci. Naravno, leptiri obično žive vrlo kratko pa ih to ne čini posebno dobrim ljubimcima, ali imaju Japanci lijek i za tu boljku: leptir-robot! Košta samo sedamdesetak dolara, radi na struju, zove se Chouchou i leprša u staklenci kad pokucate po poklopcu. Svakako najfragilniji robot kojeg ste u životu vidjeli.

Zoran Krušvar

Komentari