Koje hollywoodske zvijezde nam vješto lažu o svojim godinama u filmskim ulogama?

20

Na audicijama za pojedine uloge u filmovima i serijama redatelji često traže već unaprijed određene predispozicije i izgled kandidata kako bi uspjeli dočarati svoju viziju. Često se događa da glumac ili glumica ispunjava sve kriterije osim one dobne, odnosno prestari su za tu ulogu. Međutim, pošto su sposobni i mladolikog izgleda nema razloga zašto svejedno ne bi bili angažirani.

  1. Stockard Channing – Ova sad već 75-godišnja glumica svoju prvi veliku ulogu dobila je u teen filmu Briljantin u kojemu glumi tinejdžericu Betty Rizzo. Betty je razuzdana buntovnica bez razloga čiji je duh Channing portretirala savršeno iako je tada imala već 34.
  2. Tobey Maguire – Jedan od najpoznatijih akcijskih filmova koji je doživio mnoštvo obrada tijekom vremena je Spider-Man. Radnju već svi znamo – Peter Parker sramežljiv je i sasvim običan srednjoškolac koji nakon uboda pauka živi dvostrukim životom rješavajući zločine uz pomoć novostečenih nadljudskih osobina. Tobey je u prvome nastavku već imao 27 godina, a činjenica da je snimio još dva nastavka pokazuje da on  svoje godine itekako vješto prikriva.
  3. Roger Moore – U filmu A view to a kill glumac utjelovljuje jednog od najpoznatijih špijuna svih vremena: Jamesa Bonda. Iako je Bond poznat po svome šarmu i zrelosti Roger u ovome nastavku ima već okruglih 60 godina pa se pitamo je li ta brojka ili nije previše za njegovu ulogu?
  4. Barbra Streisand – Dobro znana američka pjevačica, glumica, ali i redateljica na ovome je popisu zaslužila mjesto na temelju filma Yentl. Portretira lik mlade 18-godišnje Židovke koja se prerušila u muškarca kako bi mogla proučavati Talmud. To nije jedino dobro prerušavanje u filmu jer Barbra je vješto skrila da joj je zapravo 40.
  5. Shirley Henderson – Svi mi koji volimo knjige i filmove J.K.Rowling sjećamo se Plačljive Myrtl. Ona je duh 15-godišnje djevojčice koji živi u kupaonici na drugome katu Hogwartsa te često pomaže Harryju i njegovoj družini. Stvarno je teško zamisliti da u stvarnome životu glumica ima 40 godina!!!

Sada nam je jasnije da uopće nije loše imati takozvani baby face. Baš smo se iznenadili kada smo pronašla ove podatke, a vi?

Komentari