Kiwi art kolektiv

340

Kiwi je art kolektiv u kojem aktivno sudjeluje četvero do sedmoro kreativnih mladih ljudi, s tekstilno tehnološkog i grafičkog fakulteta. Ovi mladi i obrazovani, kreativni studenti kažu kako su bili puni ideja i nisu imali gdje izlagati svoje radove, pa su odlučili započeti promociju i prodaju putem Facebooka, a uskoro se rodila i ideja o kolektivu.

“Budući da još studiramo i nemamo previše vremena na raspolaganju, ideja kolektiva se činila kao jednostavnije rješenje što se tiče učestalosti stavljanja novih slika (a samim time i dobivanju novih LIKEova), a i sto se tiče i narudžbi. Trenutno radimo samo preko Facebooka no u planu je i izrada web stranice. Što se tiče cijena smatramo da nismo skupi. Prstenje i špangice su od 25 do 40 kn, broševi 50 od 90 kn, a torbe od 200 do 400kn. Svi dijelovi su ručno izrađeni iz materijala i naš su dizajn, osim potrošnog materijala tj. kopči. Publika za koju smo se odlučili za sad su većinom cure, žene i djevojke u dobi od 18 do 35 godina. Kako ne mislimo zauvijek raditi samo nakit, dizajn brenda je trebao biti nešto neodređeno tj. da ne asocira samo na nakit, te da ima i dozu zaigranosti i zbilje ali uglavnom mladenački.”

“Proizvodi nastaju kroz zajednički rad i razgovor, a svaki rad koji je napravljen je zadovoljstvo, pogotovo ako se proda nekome tko će u njemu stvarno uživati.
Face nam je stvarno pomogao da se proširimo i da ljudi čuju za stvari koje radimo. Dobili smo neke ponude za izlaganje u dućanima ali jos uvijek imamo problem, a to je zaštita proizvoda. Budući da nemamo ništa registrirano nemamo pravne zaštite da će nam se platiti proizvod koji stavljamo u dućan. No želja svakako postoji da se izlaže u dućanu ili dućanima jer je to onda nešto puno realnije.”

A kako radovi ovim maštovitih studenata izgledaju pogledajte u fotogaleriji.

[nggallery id=41]

Komentari