Jeste li se ikada zapitali kako miriše svemir?

34

Ako ste se ikad zapitali kako miriše svemir, novi parfem vam može odgovoriti na to. Nedavno je predstavljen kickstarter za novi miris pod nazivom Eau de Space kako bi vratio miris svemira dolje na Zemlju. Miris je razvio Steve Pearce, prema menadžeru proizvoda tvrtke Eau de Space Matt Richmond. Pearce je kemičar i osnivač Omega Ingredients, tvrtke koja se fokusirala na “stvaranje najkvalitetnijeg, provenijenstva, prirodnih okusa i sastojaka za industriju hrane i pića”, stoji na web stranici.

Pearce je prvotno ugovorio s NASA-om da stvori miris 2008. godine, a trebalo mu je oko četiri godine da ga razvije, rekao je Richmond. Stvoren je kako bi pomogao astronautima da se priviknu prije lansiranja u orbitu, a bio je dio NASA-inog cilja eliminirati eventualna iznenađenja na koja astronauti mogu naići ili doživjeti u svemiru, navodi Kickstarter. “To je poput mirisa iz pištolja, odmah nakon što ste ispalili metak”, rekla je Peggy Whitson, astronautkinja i bivša stanovnica Međunarodne svemirske stanice, u razgovoru za CNN u intervjuu 2002. o mirisu svemira.

Richmond je rekao da se potrudio opisati kako miris miriše, dodavši: “Astronauti opisuju miris kao mješavinu baruta, odreska, malina i ruma.” Glavni cilj tvrtke s tvrtkom Eau de Space je povećati interes za STEM učenje za učenike K-12 kroz ono što je Richmond nazvao “iskustvenim obrazovanjem”. Nada se da će Eau de Space započeti raspravu, odakle će je voditi roditelji, učitelji i znanstvenici. Richmond je otkrio da žele izdati miris pod nazivom Miris mjeseca koji se temelji na uzbuđenju oko Eau de Space.

Izvor: CNN

Komentari