Hrvatska odustala od Eurosonga!

69
eurosong

eurosong

Nakon godina neuspješnih izdanja čini se da smo potpisali kapitulaciju.

Hrvatska na Eurosongu 2014.godine neće imati predstavnika. Takvu odluku mnogi su godinama predlagali zbog loših plasmana, velikih troškova i konstantnih mijenjanja načina natjecanja, od kojih niti jedna varijanta nije urodila plodom.

“Kao javni rtv servis, HRT osobito vodi računa o tome da se sredstva pristojbe troše na što učinkovitiji način. HRT ima u vidu tešku gospodarsku situaciju te vodi računa i o kritikama javnosti o financijskoj opravdanosti nastupa. Imajući u vidu kako ova odluka kod dijela naših gledatelja možda neće naići na odobravanje, HRT je i u svjetlu slabijih plasmana hrvatskih natjecatelja na Eurosongu posljednjih godina ipak odlučio uzeti pauzu od nastupa. Hrvatskoj radioteleviziji kao organizatoru natjecanja za izbor hrvatskog predstavnika na Eurosongu u interesu je odabrati pjesmu i izvođača koji će zauzeti što viši plasman, te će do odluke o eventualnom povratku na Eurosong svoje kreativne potencijale usmjeriti u tom pravcu. Odluku o privremenom neodlasku na Eurosong već su ranije donijele i neke druge države Europe, poglavito one pogođene gospodarskom krizom i recesijom”, pojasnili su iz HRT-a.

Hoće li jednogodišnji predah donijeti bolje plodove, ili ćemo zauvijek obustaviti sudjelovanje na natjecanju, ostaje nam za vidjeti.

Foto: Eurosong.hr

Komentari