Gradonačelnik Obersnel predlaže dijalog i suradnju

127

pejcic

Prošlog smo tjedna pisali o teškoj situaciji Streljačkog kluba Lokomotiva, zbog koje je ORaH pozvao građana na skup solidarnosti, u cilju pritiska na što hitnije iznalaženje rješenja od strane gradskih institucija. Iz istog su razloga na prosvjed pozvali i roditelji djece koji treniraju u klubu, na što je reagirao i sam gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Izražavajući žaljenje zbog problema u kojima se klub našao, gradonačelnik Obersnel navodi kako je Grad, obzirom da ne može ulagati u uređenje prostora čiji nije vlasnik ili plaćati troškove režija, ponudio Klubu održavanje treninga u prostorima streljane u sklopu SRC “3. Maj”, u kojoj treniraju i drugi klubovi, a da je pogodna za te aktivnosti svjedoči i činjenica da se u njoj održavaju gradska i županijska natjecanja.

Kako je Klub to uvjetovao uređenje pratećih prostorija za administrativni rad i svlačionice, krenulo se u radove, koji bi trebali završiti koncem ožujka, pa će se i te prostore moći koristiti od početka travnja. To bi trebalo riješiti sve probleme Kluba vezane za prostor. Za višestruko nagrađivanu Snježanu Pejčić u streljani “Drenova” je osigurana tzv. “kabina za pucanje”, koju naravno mogu koristiti i svi ostali sportaši. Što se tiče sredstava koje Grad izdvaja za sport, njihovu raspodjelu samostalno određuje Riječkih sportski savez, koji čine predstavnici klubova.

U konačnici, gradonačelnik Grada Rijeke poziva na razgovor, u kojem bi se utvrdile sve činjenice i razjasnilo hoće li sada Klubu odgovarati prostor Streljane SRC “3.Maj”. Tako što moguće je samo uz dijalog, a ne na ulici, na kojoj se ništa ne može riješiti, navodi gradonačelnik Obersnel u svojem priopćenju.

Komentari