Gentleman’s Choice – Goodbye Croatia

753

Prije otprilike mjesec dana pokrenut je projekt Matije Babića www.gentlemans.com. Ovo je prvi inozemni projekt vlasnika portala Index.hr, koji je odlučio locirati u Sloveniji.

„Iako je startna ideja bila pokrenuti firmu u Hrvatskoj i pokušati napraviti uspješan izvozni proizvod, zahvaljujući vrhunskim ekonomistima na čelu države, bit će užitak plaćati porez Sloveniji. Porez možda neće biti ništa manji, ali njime nećemo financirati tumor Hrvatske – partiju.“, napisao je na svom Facebook profilu.

Nezadovoljan gospodarskom i političkom situacijom u Hrvatskoj novinar oštrog jezika gotovo svakodnevno putem društvenih mreža, ali i putem portala kritizira vlast i govori ono što se mnogi ne usude.

To je rezultiralo brojnim pratiteljima koji ga podržavaju i dijele njegovo mišljenje. Novi projekt koji radi s Franom Barbierijem već je počeo davati rezultate.

U Hrvatskoj deset godina radim najuspješniji nezavisni medij. Para nema, partija nas želi ugasit, i svaki dan za vratom imam inspekcije. Nehrvatski Gentlemans.com radim dvadeset dana, i od danas je službeno profitabilan. Pa draga djeco koja želi pokrenuti pošten posao u Hrvatskoj, poslušajte moj savjet: NEMOJTE. U najgorem slučaju bolje vam je u Švicarsku otić čistit govna. Ovdje ih možete samo jest. Hvala partiji. Al platit ćete. Uh što ćete platit.“, dodao je.

Marketing stranice radi sam dok smatra da je Hrvatska u toj priči irelevantna, pošto posjetitelji iz Hrvatske kako navodi cifri od 100 dolara pridonose s ravno 16 centi.

Volim istraživačko novinarstvo, ali volim i guzice i sise. Čak me malo strah ljudi koji ne vole guzice i sise. Dvojim da vole život kao takav.“, zaključio je.

Komentari