Zakoračite u elegantan i prozračan dom Istrijanke Valentine Šestan i pročitajte nekoliko savjeta za dizajn interijera

963

Valentina Šestan vlasnica je prekrasnog trosobnog stana s dnevnim boravkom ukupne površine od 80-ak metara kvadratnih u kojem stanuje s mužem i djetetom. Osim što obožava interijere, ujedno je po struci odjevni tehničar te vlasnica brenda pod nazivom D PETIT AMI, gdje izrađuje dječju odjeću i potrepštine za bebe i dječju sobu poput primjerice Teepee šatora. Stan se nalazi u Rijeci u zgradi izgrađenoj 1980.-ih te je južne orijentacije s predivnim pogledom na Kvarner. Osim što stan ima predivan pogled, i sama njegova unutrašnjost jednako tako je zapanjujuća. U nastavku donosimo perspektivu i iskustvo Valentine Šestan vezano uz uređenje životnog prostora za nju i njezinu obitelj.

Kako je započela ideja o uređenju stana s obzirom na danas široki spektar mogućnosti, stilova uređenja i boja?

Kada smo krenuli uređivati stan, nisam imala određeni stil koji želim. Znala sam samo da želim da bude prozračan i svijetao. A ostalo je sve nekako postepeno došlo. Inspiracija je svugdje oko nas i uvijek će me inspirirati prirodni materijali i biljke, a osim toga Pinterest je svima neiscrpan izvor inspiracije.

image1

Koji su Vaši savjeti za izbjegavanje monotonije u dizajnu, a da se istovremeno stvori prozračnost i udobnost? U Vašem domu apsolutno ste postigli sinergiju prozračnosti i udobnosti bez monotonije.

Mislim da se kod uređenja interijera ne treba slijepo držati jednog stila. Prostor treba svakako prilagoditi svojim potrebama. Trebamo dati prostoru neki svoj pečat na kraju bez obzira uklapa li se to ili ne u određeni stil koji vodimo.

image2

Neke stvari u stanu ste i sami dizajnirali/renovirali, odnosno dosta proizvoda je handmade. Kako dolazite do toga? Odakle ideja da bi nešto moglo izgledati drugačije no što jest ili poprimiti novu svrhu?

Instagram je još jedan od izvora inspiracija, a osim toga, može se naći zaista puno malih hrvatskih proizvođača koji svojim rukama stvaraju predivne stvari. Osim što imam zaista puno handmade proizvoda u svom stanu i apsolutno podržavam hrvatske proizvođače, sama sam odlučila napraviti uzglavlje kreveta kao i krevet – kućicu svom djetetu. Bojali smo zidove onako kako je moj sin želio, pod smo postavljali sami, a i zavjese sam šivala. Jednako tako i uzglavlje našeg bračnog kreveta sam sama radila. Što reći, sve više volim DIY projekte.

image9

Stan-troclane-obitelji-iz-Rijeke-Valentinin-skandi-dom-8-930×1162

Gdje nabavljate pokućstvo i detalje? Ljuljačka ima posebnu priču. Možete li nam otkriti koju?

Namještaj smo kupovali svugdje, gdje god bi pronašla nešto što sam htjela. Jedino sam se oko ljuljačke namučila dok nisam našla idealnu za naš stan budući da je bilo bitno da se osim udobnošću uklapa i izgledom u naš interijer pa je tako došla čak iz Latvije. I definitivno je najupečatljiviji komad namještaja.

image12

Kako detalje u interijeru učiniti zanimljivima, a da ujedno budu skladni s ostatkom prostora?

Kod nas je kompletan namještaj skroz jednostavan, ravnih linija i bijele boje. Ono čime smo mi podignuli prostor definitivno su zlatni detalji, zlatni mural, minigalerija koja uvijek podiže svaki prostor na neku novu razinu, a tu su i biljke koje daju toplinu baš svakom domu.

image10

Koliko dugo ste okvirno radili na uređenju?

Uređenje je trajalo više od godine dana. Sve smo nekako postepeno rješavali koliko smo mogli i još uvijek nismo gotovi. Čeka nas još rušenja i adaptacije.

Kako je nastao mural u zlatnome?

Zid. Zid je pored ljuljačke uvijek u prvom planu i svaki dan ga s divljenjem gledam. To je ručni rad mlade sugrađanke Irene Sinovčević i zaista sam sretna da sam slučajno tražeći tapete naletjela na društvenim mrežama na nju.

image3

Komentari