Zahvaljujući Kulturno umjetničkoj udruzi Akt u Parku Pomerio “procvjetali” zidovi: “Priroda nam je vječna inspiracija”

324
Park Pomerio

Kulturno umjetnička udruga Akt iz Opatije postoji već više od 10 godina, a cilj im je kroz zabavno-kreativno-edukativne radionice djeci i mladima pružiti svijest o važnosti igre, učenja kroz igru, druženja i stvaranja.

Oslici predstavljaju „procvjetale“ zidove

Sada su oslikali gornju etažu Parka Pomerio. Kako nam kažu iz Kulturno umjetničke udruge Akt: “Do oslikavanja gornje etaže Parka Pomerio došlo je zbog potrebe da se taj prostor za obitavanje građana Rijeke – osvježi, tj. da se iskoriste betonske površine koje su jednostavno vapile za oslikavanjem te da najmlađima, koji su uglavnom posjetitelji parka učinimo prostor na kojem se igraju zanimljivijim i maštovitijim. Naravno, jedan dio zida već je bio ispisan natpisom koji se nije uklapao u to obitavalište te smo ga odlučili prebojati pa smo jednostavno u vidu radionice sa slučajnim posjetiteljima – napravili prostor prihvatljivijim i ljepšim mjestom za igru i druženje.

Oslici predstavljaju „procvjetale“ zidove. Trudili smo se boje uklopiti u postojeći prostor. Zato uglavnom prevladavaju crna, bijela, kombinacije žute te narančasti i plavi detalji. Naravno, cvjetići koje smo naslikali na zidovima se uvijek dobro uklapaju u park, a priroda nam je vječna inspiracija.”

Spoj Rijeke i Vodnjana

Autori oslika su Sandra Vučetić, voditeljica projekta oslikavanja i članica Kulturno umjetničke udruge Akt te Eric Derocchi iz Vodnjana, vanjski suradnik udruge. Ovakav oslik je isti dvojac već napravio na jednoj maloj površini u Vodnjanu te je, zapravo, ovo spoj dvaju gradova što se tiče oslika i autora.

Projekt je prepoznao, odabrao i sufinancirao Odjel za kulturu Grada Rijeke te donatori: KD Čistoća Rijeka, Fortis Labor iz Zagreba (Loops Colors Croatia), tvrtka Consortium iz Osijeka (Sugar Factory) te Kalina d.o.o. iz Rijeke.

Donatori su nam velikodušno donirali boje za zid, sprejeve, četke, kistove te financijska sredstva. Udruga je za sada u potrazi za novim zidovima koje treba osvježiti i ukrasiti oslicima i rado bismo to ponovo napravili u vidu radionica s djecom, mladima ili/i odraslima. Naročito zbog toga što smo ustanovili da ih oslikavanje izuzetno veseli, a vjerujemo u poticaj da uljepšaju svoj grad na način koji donosi puno radosti i kreativnosti”, ističu.

Park Pomerio Park Pomerio Park Pomerio Park Pomerio Park Pomerio Park Pomerio Park Pomerio Park Pomerio Park Pomerio Park Pomerio Park Pomerio Park Pomerio Park Pomerio Park Pomerio Park Pomerio Park Pomerio Park Pomerio

Foto: Kulturno umjetnička udruga Akt

L.B.

 

Komentari