Why Knot Decor – čudesni čvorići od kojih se stvaraju kućne čarolije

640

Početkom ljeta ove godine u Rijeci, na bajkovitom Trsatu, rodila se mala obiteljska kućna radinost i dobila ime Why Knot Decor. U prijevodu to znači: Zašto (ne) čvor… Priča počinje s pamučnim konopcima i s marljivim rukama koje znalački, kukičanjem, pletenjem ili makrame tehnikom, oblikuju nit u trodimenzionalni predmet.

Novi izvorni hrvatski brend „Why Knot“ specijaliziran je za čudesne čvoriće od kojih stvara male kućne čarolije.

Čvorić do čvorića –  palača!  Palača puna košarica, tepišića, jastučnica i drugih ukrasnih predmeta. Why Knot Decor nalazi načina da i našim pohabanim starim stvarima udahne novi život. Prekrijte svoju staru sofu novom prostirkom i mirisnim jastučićima. Zaodjenite svoj  stari tabure u novu boju i opremite ga novim uzorkom.  Obucite staru vazu u novo pamučno ruho ili opremite veselim čvorićima svoju omiljenu sadnicu. Ili – počastite sebe čarobnom torbom od veselih čvorića!

Svi predmeti izrađeni su od prirodnih materijala, točnije od recikliranog, pamučnog špaga (konopa) debljine 3 ili 5mm.

Za pletene jastučnice Why Knot koristi drvenu dugmad, a same jastuke po želji oprema i mirisnom lavandom.  Sve to se nudi u neiscrpnoj paleti boja prema ukusu i željama osobe koja predmet naručuje. Svaki je proizvod unikatan, i svaki je  personaliziran.

Why Knot je u kratko vrijeme svojega postojanja razvio čitav niz programa: kupaonski, dnevni, sobni i svima najdraži dječji program. Naravno, misli se i na kućne ljubimce, pa za svoje četveronožne prijatelje možete naći košare i prostirke svih veličina i boja.

Većina predmeta izrađena je kukičanjem. Vrlo je to zahtjevan ručni rad koji traži puno strpljenja i preciznosti. Vrijeme potrebno za izradu svakog proizvoda prvenstveno ovisi o njegovoj veličini, no također i o tome odabire li kupac nešto iz već ponuđenog asortimana ili se izrađuje proizvod prema specifičnim zahtjevima. No dati predmetu željenu veličinu i oblik samo je dio radnog procesa, jer svi su predmeti izrađeni brižljivo i perfekcionistički su finiširani, te su na koncu označeni i kožnom etiketom koja nosi logotip ovog simpatičnog brenda.

Ako se pak radi o tepisima, kupac, uz boju, oblik i perfekcionističku obradu ne mora brinuti ni o praktičnoj strani, jer se Why Knot tepisi isporučuju i s protukliznom podlogom. Lijepo i za upotrebu sigurno!

Prednost ovih proizvoda čini i lakoća održavanja. Perivi su u perilici za rublje na temperaturi od 30°C što posebno veseli roditelje-kupce, jer što može više veseliti mame i tate nego kada im se dijete bezbrižno igra na prirodnom, pamučnom i uvijek svježe opranom tepihu?

Planova za budućnost ima puno, pa se tako s ulaskom u Novu 2019. godinu Why Knot namjerava posebno posvetiti makrame tehnici i novim projektima poput izrade lustera, zidnih dekoracija i vaza.

Doista, bezbroj je razloga za opremanje svoga doma simpatičnim čvorićima. Why Knot? Neke smo od razloga nabrojali. S novim programima koji se planiraju, razloga će svakim danom biti sve više i više!

Želite li nekoga iznenaditi unikatnim proizvodom, izvornim riječkim suvenirom, požurite! Trenutno je cijeli asortiman na popustu 10%.  Ako želite znati i više o tome koje sve tajne krije Why Knot Decor, svratite na njihove službene stranice:

Web shop: https://www.whyknotdecor.com/

Facebook: https://www.facebook.com/whyknotdecortrsat/

Instagram: https://www.instagram.com/whyknot.decor/

Komentari