Vrt –omiljeno mjesto za proljetne i ljetne dane i noći

199

U potrazi ste za idejama kako urediti svoj vrt ili terasu, mjesto za okupljanje i relaksaciju na zraku, evo nekoliko prijedloga.
Ležaljke, klupice, stolice, ljuljačke namještaj su koji će vam biti potreban za vaš vrt kako biste se mogli u njemu udobno smjestiti i uživati. Osim namještaja dizajniranog za vanjsku upotrebu, dobro će vam doći velike i male vaze koje ćete odabrat ovisno o biljkama koje želite imati u vrtu,te ovisno o stilu uređenja cjelokupnog prostora kojega uređujete. Ukoliko vam je draži prirodni stil odaberite tada materijale poput kamena, gline ili drveta,a ako vam je draži minimalističan i moderan izgled,tada odlično će pristajati plastične vaze koje danas ujedno su noću i rasvjetna tijela. Kao takve imati ćete predivan ambijent u svom vrtu danju i noću. Uz to veliki i mali stolovi biti će vam potrebni za druženja uz jutarnji doručak ili kasnu večeru s prijateljima. Kako u društvu najbolje je okupiti se uz vatricu, nezaobilazni su roštilji i ognji za vatru kojih danas na tržištu ima različitih dimenzija i oblika a uz to prijenosni su i time moguće ih je spremiti za vrijeme lošeg vremena.
Kako vrtovi,terase su mjesta i za relaksaciju, pobrinite se da imate mjesto u hladu,a opet i mjesto pod suncem. Za najmlađe, njima nije potreban poseban pribor niti namještaj za zabavu u vrtu, već im je dovoljna velika dekica u hladu gdje će se odmarati i igrati,te provoditi ugodno vrijeme na zraku. Ljuljačka će biti omiljeno mjesto za njih kao i za nas starije.
Ukoliko želite osvježenje u vrtu, osim bazena dobro došli su vodoskoci, ribnjaci i fontana.
U velikim vrtovima može se dosta toga kombinirati, ali u manjim vrtovima treba voditi računa da vrt ne bude prenatrpan mnoštvom elemenata.

Kako vrt obiluje obično zelenilom i raznobojnim bojama cvijeća, odaberite svoju omiljenu paletu boja koju želite imati na svojim jastucima, stolnjacima i ostalim tkaninama koje ćete imati u vrtu. Ovo je mjesto gdje je dozvoljeno šarenilo ukrasa, boja i uzoraka. Sve ovisi o tome kako ćete se vi osjećati u šarenilu boja ili u opuštajućim mirnim tonovima.
Vrlo kreativne i jednostavne dekoracije su dobro došle,a mnogo toga možete i sami učiniti a da pritom puno ne potrošite. Tako stare limenke, staklene boce mogu vam poslužiti za vaze i posudice za cvijeće ili svijeće.
Uživajte!

[nggallery id=49]

Valentina Vičević, dipl. dizajner

Komentari