Urbano zelenilo za dublje džepove

357

Postoji velika razlika u načinu na koji ljudi žive u velikim gradovima i onom što im treba za kvalitetan, ispunjen život, stoga puno njih jedva čeka vikend kako bi pobjegli negdje izvan grada, između ostalog i zbog prirode, drugačijeg zraka i okruženja. Toga smo vjerojatno manje više svi svjesni, pa tako i projektanti zgrada, među kojima i oDA New York.

oda_newyork_2

Oni su naime izašli u javnost s planom gradnje novog luksuznog stambenog zdanja, koje će između svaka dva kata imati velike “otvorene prostore”, upravo u cilju povećanja zelenih površina u samom gradu i veće kvalitete urbanog života. Ukratko svaki će stan imati pristup svoj otvorenoj površini, visine dovoljne da u potpunosti budu pokrivene sunčevom svjetlošću i sa strukturom koja će omogućiti prekrasan pogled u 360 stupnjeva, bez problema s vjetrom na većim visinama.

oda_newyork_3

Gradnja bi trebala početi u svibnju iduće godine, a ne treba posebno ni naglašavati kako će ovako što, u centru grada poput New Yorka, biti namijenjeno prije svega onima dubljeg džepa…

oda_newyork_4

Komentari