Tri popularna dizajnera interijera otkrivaju najnovije trendove za 2019. godinu

262

Uređivanje doma trebalo bi biti vrlo zabavno, ali biranje materijala, boja i oblika koji će se stopiti i osigurati prostoru sve što želite ponekad se čini zaista izazovno. Često nam se zna dogoditi da ono što smo zamislili ne uspijemo ostvariti pa nam pojedini prostori ispadnu ili previše zakrčeni nepotrebnim stvarima, ili pak suprotno – potpuno neiskorišteni.

Ako ste se baš ove godine odlučili za veće promjene, ili pak tražite ideje za osvježavanje prostora, pročitajte savjete o najnovijim trendovima za 2019. godinu od troje svjetski popularnih i priznatih dizajnera interijera.

Breegan Jane
Parket slagan u obliku dijamanta značajan je trend za 2019. godinu. Moguće je da ste takav tip slaganja vidjeli u predvorjima hotela, koji prostoru daju luksuznu notu. Kod biranja podloge važno je da ona bude čim svjetlija. Izaberite jednostavne i glatke površine koje će prostoru dati svježi izgled. Trendovi sve više nalažu odmicanje od rustikalnog i primicanje suvremenom bezvremenskom dizajnu. Izbacite iz stana velike komade namještaja, koje prostor čine vizualno manjim te ih zamijenite prozračnim dizajnerskim rješenjima.

Ryan Saghian
U Novoj godini napokon ćemo početi otvoreno govoriti o preklapanju i spajanju različitih stilova, boja i materijala. Sve konvencionalne metode za usklađenost nećemo više koristiti i prepustit ćemo se instinktu. Stiže zaista zaigrano razdoblje, ljudi će otklanjati granice koje su do sada vrijedile za dizajn interijera. Osjećam da ćemo se sve više udaljavati od modernog, hladnog dizajna i približavati više tradicionalnom, toplom ugođaju interijera.

Bobby Berk
Tamne boje. Nakon puno korištenja svjetlijih nijansi u uređenju interijera napokon je došao red na tamnije, duboke nijanse. Ako volite neutralne nijanse uvijek se možete poslužiti tamnijim neutralnim nijansama na dijelovima interijera koji će dati novo, posebno ozračje. Ako je 2018. godina bila Hygge godina, onda je 2019. definitivno Wabi Sabi godina. Taj trend fokusira se više na funkcionalne komade namještaja, a manje na dekorativne elemente koji čine prostor opuštajućim i vrlo toplim.

 

Komentari