Riječki studio Zambelli Brand Design osvojio je A’design svjetski poznatu nagradu za product i vizualni dizajn

488

Riječki Zambelli Brand Design Studio i ove godine osvaja prestižnu nagradu na globalnoj razini. Ovog puta, radovi Anje Zambelli bit će izloženi u Museum od Design u Italiji, gdje će se nalaziti uz bok mnogih svjetskih brandova i proizvoda poput Pepsi, Disney, Samsung, Nestle i mnogih drugih.

Riječ je o svjetski poznatoj nagradi A’Design za product i vizualni dizajn. Anja Zambelli nagrađena je kao primjer perfekcije u vizualnom identitetu za dva hrvatska branda: QUIX i Benin. Srebrna nagrada dodijeljena je za QUIX, domaći lanac vending aparata, dok je „iron“ nagrada dodijeljena za vizualni identitet Benin brenda kava.

U konkurenciji se nalazilo više od tisuću radova iz cijeloga svijeta. Dobitnica nagrade, Anja Zambeli kazala je kako dizajn može biti prilika mnogim domaćim brandovima za izlazak na strana tržišta, a oni kao dobitnici A’Design nagrade dobivaju na kredibilitetu na svjetskoj sceni. „Priznanje poput A’Design Award-a klijentima otvara mnoga vrata u Europi, ali i šire. Sve je to dodatna vrijednost ulaganja u dizajn vizualnog identiteta tvrtke ili dizajn proizvoda“, zaključuje Anja Zambelli.

A’Design nagrada je nastala zbog stvaranja vrijednosti za dizajnere, umjetnike i arhitekte, a zbog organizacije i metodologije neovisnih sudaca nagrada se smatra trofejom. Ocjenjivački sud čine akademici, predstavnici specijaliziranih medija te eksperata koji su dokazani u industriji. Nagrada se dodjeljuje jednom godišnje s ciljem promocije izvrsnosti u dizajnu, piše Flash.

Komentari