Riječka promocija knjige: Yugo.Logo – grafička identifikacija u Jugoslaviji

232
Yugo.Logo knjiga

U današnjem ubrzanom vremenu gdje informacije zamjenjuju jedna drugu brzinom svjetlosti arhiviranje ili pak jednostavno prikupljanje određenog sadržaja predstavlja pravi izazov. Potvrda za navedeno je upravo spomenuto vrijeme koje je prijeko potrebno da se sadržaj filtrira, obradi i donekle prezentira široj javnosti. Jedan od boljih primjera je upravo i netom izašla knjiga o grafičkoj identifikaciji u Jugoslaviji pod nazivom Yugo.Logo (rujan 2023., izdavač Radnja).

O čemu se zapravo tu radi, koji su uopće bili motivi za njen nastanak, načine rada i na kraju sama realizacija koja osim fizičkog izdanja (knjige)  “dolazi” i u dodanom vizualnom segmentu (izložba). Naravno, glavni fokus je ipak na bogatu ostavštinu, razvoj i sam pojam grafičkog dizajnera u ondašnjem, ali i paralele s današnjim vremenom.

U ugodnom društvu protagonista, na ove, a i šire teme govore Ognjen Ranković, idejni autor i osnivač istraživačkog projekta Yugo.Logo te Antonio Karača, grafički dizajner koji u svome radu potpisuje niz vizualnih rješenja povezanih s glazbom. Razgovor će moderirati Tomislav Matić, član studija za dizajn i iliustraciju Yan Kamov iz Rijeke.

Riječka promocija knjige Yugo.Logo održati će se u petak, 20.10. u Dnevnom boravku od 20h

Ulaz je slobodan, a na promociji će se moći kupiti knjiga po cijeni od 20€.

Dobrodošli!

Komentari