Riječanke osvojile prestižnu Red Dot Award za Bakin’ Mix

128

Staša Brozina i Veronika Uravić Čolak dobitnice su prestižne svjetske dizajnerske nagrade Red Dot Award za dizajn proizvoda u kategoriji Communication Design. Riječ je o Bakin’ Mix, hrvatskom gluten free brendu koji je u suradnji s nutricionistima i stručnjacima osmislila direktorica tvrtke A1 All Natural Staša Brozina, a Veronika Uravić Čolak iz dizajnerskog studija Reedesign Studio Rijeka napravila idejno rješenje.

Staša Brozina kazala je: „Ovo je veliki poticaj i vjetar u leđa za naš prvi brend proizvoda, koji će zasigurno pomoći u uspješnom plasmanu na domaćem i međunarodnom tržištu.“ Cijeli proces izgradnje robne marke i dizajna ambalaže trajao je oko 6 mjeseci, a uključivao je i istraživanje i analizu sličnim proizvoda. Zaštitno lice brenda je baka sa sijedom kosom čime se naglašava povezanost tradicije sa suvremenim prehrambenim potrebama. Serija proizvoda uključuje sedam mješavina, a izbor boja temeljen je na istraživanju i trendovima sličnih proizvoda u svijetu i postizanju što bolje vidljivosti na policama trgovina.

Nagradu od 1955. dodjeljuje Red Dot GmbH & Co. KG. iz Essena, a radovi se prijavljuju unutar 17 kategorija i 36 “industrija”. Žiri se sastoji od 24 stručnjaka iz područja komunikacijskog dizajna, a BakinMix je nagrađen u konkurenciji 6992 rada iz cijelog svijeta.

Izvor: HRT

Komentari