Priroda kao inspiracija za kupaonice u 2023. godini

125
kupaonica

Kupaonica više nije samo mjesto za rutinsku higijenu, već može poslužiti i za bijeg od gnjavaže i stresa svakodnevnog života.

Budući da je rad od kuće postao standard, stres posla ušao je u kuću. Dokazano je da boravak na otvorenom povećava naše raspoloženje do 70%, tako da ne nije iznenađujuće da su kupaonice nadahnute prirodom najveći trend za 2023. godinu.

Imajući na umu opuštanje i obnovu, stručnjaci za kupanje na Showerstoyou.co.uk analizirali su Pinterest za kupaonice kako bi otkrili najpoželjnije trendove u kupaonici za 2023. godinu.

Top 10 Pinterest trendova u kupaonici 2023:

Stručnjaci za kupanje na Showerstoyou.co.uk otkrili su najveći trend u 2023. godini – kupaonice nadahnute prirodom sa zapanjujućih 223.046 pinnova na 788 boardova na Pinterestu.

Meko zelenilo, topli zemljani tonovi, drvene obloge i botaničke pozadine spadaju među izbor dizajna koji pojačava ovaj trend. Nastavljajući sveobuhvatnu temu udobnosti u kupaonici, u sekundi su kupaonice kao dnevne sobe. Ovaj trend interijera zagovarao je glumac David Harbor sa svojom „čudnom i divnom“ gradskom kućom, a također je akumulirao 179.005 pinnova na preko 900 Pinterest boardova. Samostojeće kade i kupaonice pomogle su popularnosti ovog trenda.

Showerstoyou_Top_10_Pinterest_Bathroom_Trends

Na trećem mjestu su mramorne kupaonice, (170.444 pinnova). Mramorni lagani sjajni završetak je dovoljno neutralna paleta da nadopuni većinu trendova dizajna kupaonice, bili oni podebljani ili minimalistički. Mramorne kupaonice imaju preko 52.000 manje pinnova u usporedbi s kupaonicama nadahnutim prirodom (223.046), ali preko 200 više boardova koji sadrže reference na trend.

Minimalističke kupaonice, na četvrtom mjestu, prikupile su preko 146.802 pinnova i 1.000 namjenskih Pinterest boardova. Trend minimalizma dizajniran je tako da inducira spokojan i opuštajući prostor za samoispitivanje, slično kao i kupaonice nadahnute prirodom na prvom mjestu. Ovaj trend također ima preko 76 000 manje pinnova od kupaonica nadahnutih prirodom.

Na petom mjestu su popločani zidovi s 139.085 pinnova i 997 boardova. Dvije zapažene kupaonice u prvih deset su „pločice s uzorkom“ (88.562 pinnova) i „šarene kupaonice“ (74.661 pinnova) koji pokazuju da vlasnici kuća znaju da se stil kupaonice može lako prilagoditi da odgovara bilo kojem modernom, apstraktnom ili tradicionalnom trendu kroz dobro odabrane pločice.

Anna Fells, stručnjakinja za dizajn i sadržaje u Hoviji objašnjava zašto su kupaonice nadahnute prirodom postale popularne: „Naši su domovi uvijek bili mjesta svetišta, ali sada je taj osjećaj važniji nego ikad prije. Uvođenje biljnog života, tema nadahnuta prirodom i svjesna ažuriranja dizajna pretvaraju kupaonicu s praktičnog mjesta u energični i restorativni prostor. S obzirom na utjecaj pandemijskih zaključavanja i stalni porast popularnosti i potrebe biofilnog dizajna, nije iznenađenje da su osvježavajuće  kupaonice s dizajnom nadahnutim prirodom veliki trend. Listene i botaničke pozadine popularne su kod kupaca i vidjeli smo porast upotrebe u kupaonicama. Vlasnici kuća zainteresirani su za transformiranje svoje kupaonice u iskustvo i shvaćaju da imaju moć učiniti ih ležernijim prostorom koji znači puno za našu dobrobit.”

L.B.

Komentari