Povratak crnom: Savjeti za gotički dekor za Noć vještica

106
halloween

Budući da je Noć vještica pred vratima, najjezivija sezona u godini je u punom jeku. Bilo da planirate Halloween party ili samo ugodnu jesensku noć, lako je unijeti malo gotičkog glamura u svoj prostor.

Wren Kitchens surađivao je sa stručnjakom za dizajn interijera i influencerom Interior Styling 18 kako bi otkrio najbolje savjete o tome kako uvesti suptilan gotički dekor u svoj dom.

Najbolji savjeti za pripremu vaše kuhinje za Noć vještica:

1. Tema

Za Noć vještica imate mnoštvo tema koje možete odabrati kako biste osigurali da vaša kuhinja ostane u trendu, dok istovremeno postižete taj sablasni učinak!

Da biste postigli vintage viktorijansku temu, možete uvesti rekvizite kao što su šišmiši, boce punjene napitcima i gotički svijećnjaci koji stvaraju tajanstvenu atmosferu.

Za luksuzniji stil za Noć vještica isprobajte crnu pampas travu u tamnoj vazi i zamijenite uobičajenu narančasto-crnu shemu boja bijelom jednobojnom te odabirom zlatnih dodataka kao stilskog naglaska.

Da biste postigli nešto više rustikalnog stila, odlučite se za nježne jesenske nijanse pšenice, hrđe i crvenkaste boje s puno prirodnih detalja poput vjenčića od jesenskog lišća!

halloween

2. Uključite prirodu u svoj dizajn

S obzirom da vani lišće smeđi, a priroda se počinje pripremati za zimske mjesece, zašto ne biste ove prirodne elemente unijeli u svoj kućni dekor za Noć vještica?

Zaputite se na lov na bundevu i uberite neke bundeve nepravilnog oblika ili zgrabite neke klimave grane iz vrta da budu dio vaše jesenske izložbe. Upotrijebite grane s oštrim zlatno smeđim, narančastim i crvenim lišćem kako biste unijeli malo boje u svoju shemu za Noć vještica.

Ako prirodnost nije baš vaš stil, također možete upotrijebiti tamno drveno kuhinjsko posuđe kao što su daske za rezanje ili drvene žlice kako biste unijeli dio prirodnog svijeta u svoj dom.

3. Shema boja

Za Noć vještica većina se odlučuje za klasičnu kombinaciju crne i narančaste boje. Međutim, postoje mnoge druge opcije boja kako bi vaša kuhinja ostala u trendu ove Noći vještica:

Prirodno neutralni tonovi: Prigušenija paleta boja može ili nadopuniti vaše tradicionalne crne i narančaste ukrase ili se isticati sama, s rustikalnim i prirodnim tkaninama koje pomažu da stvari iskoče.
Metalik: Učinite svoj izgled za Noć vještica malo luksuznijim zlatnim, srebrnim i brončanim tonovima – možete obojiti bundeve sprejom ili pokupiti neke zlatne akcente koji će pristajati uz ostatak vašeg dekora.
Prekrasne pastele: Sablasni ukrasi za Noć vještica baš i nisu za vas? Ako je vaša kuhinja uređena u svjetlijim nijansama, zašto ne biste iskoristili ‘pastelni goth’ trend s bombonasto ružičastim bundevama i slatkim svijetloljubičastim ukrasima šišmiša

halloween
4. Koristite rasvjetu za postavljanje ugođaja

Od pametno postavljenih svjetala do zapaljenih svijeća, rasvjeta je moćan način da pomognete svojoj kuhinji da daje dojam ugodnosti ove jeseni. Pokušajte u svoj dizajn uvesti svijeće s mirisom začina ili bundeve ili se odlučite za LED čajne svijeće.

Također si možete priuštiti da budete malo dramatičniji za Noć vještica, s unaprijed osvijetljenim bundevama, neonskim reklamama, svjetlima projektora i više – ugasite svjetla, uključite rasvjetu u kuhinji i pustite da vaša svjetla govore!

5. Lažni buketi ili sezonske biljke

Aranžmani od lažnih buketa savršen su način da blagovaonski stol ili šank dotjerate u nešto prirodniji gotički dojam. Sezonski aranžman čini savršeno središnje mjesto ili možete odabrati svjetliji buket da unesete malo boje ako je vaš dekor relativno taman.

Ako želite stvoriti vlastiti aranžman, potražite sezonske sorte poput paprati, protea, gipsofile, jesenskog lišća, osušenih stabljika i tamne trave ili odaberite šarenije opcije poput spaljenih narančastih ruža, suncokreta, karanfila ili gerbera.

L.B.

Komentari