Ovi kolekcionarski predmeti u vašoj kući mogli bi vrijediti 43 tisuće eura

294

Rijetka Pokémon kartica nedavno je na aukciji donijela nevjerojatnih 333.000 eura, što dokazuje da neaktivni predmeti koji leže u vašoj kući mogu vrijediti više nego što mislimo.

Zainteresirani da otkriju koliko bi nas moglo sjediti na rijetkim rudnicima zlata, money.co.uk je pregledao eBayovu stranicu o kolekcionarstvu kako bi pronašao najunosnije kolekcionarske predmete u Hrvatskoj i koliko bi nam oni mogli donijeti zaradu

Rezultati:

Kategorija 

Cijena(€)

#1

Kovanice

43,470.94

#2

Dekorativni predmeti

6,565.00

#3

Kolekcionarske kartaške igre i dodaci

3,283.83

#4

Skulpture

3,131.68

#5

Kovčezi

797.56

#6

Militarije

754.09

#7

Sci-Fi

576.66

#8

Breweriana

205.82

#9

Razglednice i dopisnice

176.55

Money.co.uk može otkriti da bi najvrjedniji predmeti koji leže po kući mogli biti kovanice. Srednja navedena cijena za ovu kategoriju na eBayu trenutno je nevjerojatnih 43.470,94 €.

Na drugom mjestu su ukrasi, s kolekcionarskim predmetima koji se prodaju po srednjoj cijeni od 6.565,00 €.

Na trećem mjestu su kolekcionarske kartaške igre i pribor. Bacite još jedan pogled na sve što ste pohranili jer možda vrijede čitavo bogatstvo. Na trećem mjestu, kolekcionarske kartaške igre i pribor privlače srednju cijenu od 3.238,83 € na eBayu.

Unatoč tome što su na posljednjem (devetom) mjestu, razglednice i dalje vrijede srednju cijenu od 176,55 € na eBayu. Ova vrijednost ih čini potencijalno profitabilnima, s obzirom na to da su relativno jeftini za kupnju iz prve ruke.

Salman Haqqi, stručnjak za financije na money.co.uk, daje svoje savjete o maksimiziranju povrata na kolekcionarske predmete ako želite prodati svoje:

1. Odredite svoj željeni povrat – jedini način na koji ćete znati za koliko prodati neki predmet je usporedba s drugima. Istražite po kojoj se cijeni se slični artikli prodaju na stranicama za preprodaju kako biste lakše odlučili za željeni iznos

2. Dobro pazite na svoje predmete – vrijednost predmeta će se smanjiti ako je u lošem stanju. Istražite najbolje načine za održavanje određenih predmeta u vrhunskom stanju i osigurajte da se tako čuvaju. Kovanice, na primjer, ne treba čistiti jer će korištenje mjedenog ili srebrnog laka za dodavanje sjaja smanjiti vrijednost

3. Pratite tržište za najbolje vrijeme za prodaju – provjerite ponudu svog artikla na stranicama za preprodaju (eBayjevi prodani i dovršeni oglasi pružaju pregled od 30 dana) i sve dok ponuda ne postane previsoka, a potražnja preniska, mogli biste biti sigurni za prodaju. Cijena vašeg artikla trebala bi nastaviti rasti u ovom scenariju, ali nastavite pratiti tržište za bilo kakve promjene.

Potpune podatke svih 68 analiziranih zemalja možete pogledati OVDJE.

L.B.

Komentari