Odabrani najoriginalniji doživljaj, autorsko jelo i suvenir na temu industrijske baštine grada Rijeke

26

Završen je natječaj i poznati su dobitnici nagrada za najbolji suvenir, jelo i doživljaj na temu riječke industrijske baštine. Natječaj je provela tvrtka Subjekt iz Rijeke, u okviru prekograničnog projekta Inspiracija – revitalizacija gradova industrijske baštine za proboj kulturnog turizma u Trbovlju, Slovenskoj Bistrici, Labinu i u Rijeci“, koji je financiran kroz Program suradnje Interreg V-A Slovenija- Hrvatska 2014-2020.

Na natječaju je sudjelovalo 7 prijavitelja s ukupno 11 prijedloga. Pristigle prijedloge u tri natječajne kategorije pregledali su predstavnici partnera projekta i stručna komisija u sastavu: Daina Glavočić, Antonija Kardum, Leni Ozis, Valerij Jurešić, Tea Gorup, Tamara Kosanović i Ljiljana Ivetac.

Stručna komisija odabrala je dva najbolja rješenja za suvenir čijim će autorima biti dodijeljene novčane nagrade u iznosu od 150 eura bruto, najoriginalnije jelo čijoj će autorici biti isplaćena nagrada od 200 EUR bruto te najoriginalniji doživljaj čijim će autoricama pripasti novčana nagrada od 500 eura bruto.

Za najbolji turistički doživljaj povezan s industrijskom baštinom odabrana je pričaBalthazar u Europskoj prijestolnici kulture, autorica Ane Kurilić i Emine Dobrani, dok je za najoriginalnije jelo odabranaTrećemajska marenda“, autorice Doriane Dunatov Kustić. Prema ocjeni stručne komisije najbolji suveniri inspirirani temom industrijske baštine su drvena slagalica Riječka dizalica“, obrta 3 Design Šanell i poklon kutija s majicom „Torpediraj se u Rijeku“, tvrtke Reactio d.o.o.

Komentari