Od 2 kontejnera do doma u samo 10 mjeseci

100

Kuća je mjesto koje ste odlučili zauzeti za život. Ali ljubav i briga pretvara kuću u dom. Dok jedna osoba može voljeti raskošan penthouse u gradskoj vrevi, neki radije žive u skromnijim smještajima. Pokret sićušnih kuća i minimalizam dodatno podstiču ovaj trend. Dakle, ovaj par iz okruga Cowlitz, Washington D.C., odlučio je pretvoriti dva otpremna kontejnera u svoj dom!

Ovaj alternativni dom sadrži 2 velika utovarna kontejnera. Dave i Jaimie odlučili su živjeti u ovom prostoru, umjesto da godinama plaćaju dugove i hipoteke. Jaimie je čak utvrdila da su koncept uzeli iz lego kockica. Nakon što su kupili komad zemlje koji im se svidio, par je potrošio oko 80.000 dolara kako bi 2 metalna kontejnera pretvorio u svoj dragi dom. Kuća je u osnovi građena ispočetka, a uradi sam je način na koji su oni odlučili ići. Bilo da je riječ o konstrukciji, vodovodu, vodovima ili zavarivanju – sve su sami napravili!

Nakon što su se odlučili za osnovni proračun cijelog projekta, Dave i Jaimie naporno su radili od ponedjeljka do četvrtka kako bi izgradili svoju kuću iz snova. Za otprilike 10 mjeseci, dvojac je povukao ovaj podvig i sagradio kuću od kontejnera sa spavaćom sobom, dnevnim boravkom, ostavom, kuhinjom i kupaonicom. Prostori su podijeljeni u dvije etaže i u njih se mogao smjestiti i vrt.

Dave i Jaimie imali su prepreku na sredini projekta kada je Dave patio od spontanog intrakranijalnog krvarenja. No, srećom, par se provukao i uspio dovršiti izgradnju svoje kuće. Kako je par zajedno radio na stvaranju nečega za sebe, ovo je Daveu dalo motivaciju da se nastavi boriti. To mu je pomoglo da se brže oporavi. Jaimie je rekla da su naučili vrijednu lekciju dok su krenuli na put gradnje doma iz dva otpremna kontejnera: “Mislim da je to nešto nas je naučilo o nama samima, to što možemo učiniti stvari koje su stvarno, jako teške, ali ako ih zajedno činimo, to definitivno možemo i ostvariti.”

Izvor: TruthTheory

Komentari