Najstariji američki bar krije mnoge povijesne tajne

11

McSorley’s Old Ale House najstariji je, ali i najomiljeniji bar u Americi, koji svoju slavu duguje tome što to nije samo mjesto za posluživanje piva.

Od 1854. godine do danas kroz McSorley’s Old Ale House prošlo je mnogo vlasnika, a svi su imali jednaku namjeru – predstaviti povijest starog McSorleyja te održati tradiciju. McSorley je bio prvi vlasnik, tj. osnivač bara, koji je bio veliki vjernik i nije cijenio alkohol, zato je u svoj bar uveo posluživanje samo piva.

No bar nije samo mjesto za popiti pivu, već i “živi muzej”, a naziv je dobio po mnogobrojnim slikama po zidu te starinama koje daju baru posebnu atmosferu. Zidovi su oblijepljeni poviješću New Yorka i Irske te jednom obiteljskom poviješću.

U baru se nalaze mnoge “relikvije” poput stolice na kojoj je sjedio Peter Cooper, čovjek koji je izumio prvu parnu lokomotivu. Tamo se još mogu vidjeti i stare mornarske kape, radničke kacige, stranice nekadašnjih novina, bedževi i sl, a svaka stvar krije u sebi svoju priču.

Posjetitelji se osjećaju ugodno u baru, rekli su sadašnji vlasnici, a to se dijelom može pripisati i tome što se stapaju sa svojom poviješću izvješenom na zidovima.

Komentari