Na sajmu inovacija INOVA 2023. u konkurenciji 450 izložaka 3Design Šanell osvojio srebrnu medalju s inovacijom Rukopres

436
rukopres

Na sajmu inovacija INOVA 2023., koji je održan ovoga tjedna od 26. do 28. rujna u konkurenciji 450 izložaka 3Design Šanell iz Viškova osvojio je srebrnu medalju s inovacijom “RUKOPRES”. Riječ je o ručnoj preši za kućni otpad.

“Ručna preša za kućno smeće “RUKOPRES” dizajnirana je tako da se sastoji
od dva dijela. Jedan dio je poluga na kojoj se vrši stisak, tj. prešanje, dok je drugi
dio nosač koji se zabuši na zid iznad kontejnera kako bi stisak bio jači.

Dio koji se pričvrsti na zid trokutastog je oblika te dimenzije 100 x 100 x 100 mm. Jedne je boje i na njemu je vidljiv natpis “RUKOPRES” (na glagoljici) i ECO oznaka (strelice u trokut).

Drugi dio je poluga koja na svom prednjem dijelu ima kuku kako bi se mogla zakačiti na dio koji je na zidu u svrhu jačeg stiska. Na stražnjem dijelu ima spužvastu ručku, a na poluzi se nalazi i natpis “RUKOPRES” (na glagoljici i latinici) i nekoliko rupa kako bi se zglobni dio mogao spojiti s polugom ovisno o veličini kontejnera.

Na zglobni dio se u donjem dijelu spoji potisna ploča koja je trokutastog oblika, a na sebi ima ECO oznake (strelice u trokut).Potisna ploča se može okretati kako bi se usmjerila prema otpadu u kontejneru.

Poluga je duljine 1.100 mm, potisna ploča je dimenzija cca 350 x 350 x 350 mm, a
osovina na zglobnom dijelu je duljine 400 mm. Naziv “RUKOPRES” osmislili smo (nešto slično ne postoji), sukladno “starinskim” nazivom. Na taj način još jednom dajemo sve od sebe u svrhu  širenja hrvatske kulturne baštine.”, opisuju nam Nela i Zlatko Šakić iz 3Design Šanell.

rukopres

Komentari