Izradite svoju ne-medicinsku masku za lice. Šivanje nije potrebno

401

Centri za kontrolu bolesti sada preporučuju stanovništvu da u javnosti nose maske za lice kako bi smanjili prijenos COVID-19. Budući da je široko prisutan nedostatak medicinskih maski za lice, a čelnici i stručnjaci slažu se kako bi zaštitne maske trebale biti rezervirane za pružatelje zdravstvenih usluga, pojedinci glavnom kod kuće izrađuju ne-zaštitne maske za lice.

Istraživač sa Sveučilišta u San Franciscu i suosnivač tvrtke Masks 4 All Jeremy Howard objašnjava kako stvoriti vlastitu masku za lice, a da nije potrebno šivanje.

VERZIJA 1:

EUevOqEX0Ako6DE

1. Započnite sa starom majicom, poželjno od 100% pamuka i zacrtajte uzorak maske. Donja linija trebala bi proći tik ispod pazuha majice. Provjerite je li dio koji ide na vaše lice dovoljno velik da prekrije nos i usta.

2. Prerežite linije preko obje strane majice tako da vaša maska ima 2 sloja.

3. Postaviti sigurnosnu iglu na dno i umetnite komad papirnatog ručnika ili filtera za kavu između 2 sloja majice. To djeluje kao dodatni filter i počiva na sigurnosnoj igli.

4. Pričvrstite masku na prednjem dijelu lica prekrivajući nos i usta. Privežite gornje remene ispod stražnjeg dijela glave, a donje remene na vrhu glave. To će osigurati lijepo spajanje ispod brade. Pokrivajući usta, sada ste zaštitili one oko sebe, a vi ste jednako tako više zaštićeni.

VERZIJA 2:

Izrezak
1. Započnite rupčićem i 2 gumice za kosu. U redu su i gumene trake, no one će biti manje udobne.

2. Savinite rupčić na pola duž vodoravne osi i lijepo napravite nabor.

3. Na sredinu rupčića stavite papirnati ručnik ili filter za kavu. Preklopite vrh prema dolje, a dno prema gore tako da filter za kavu ili papirnati ručnik ostanu u naboru.

4. Otprilike na jednu trećinu od ruba rupčića stavite gumicu, a drugu gumicu na trećinu s druge strane. Dvije gumice za kosu trebaju biti jednake širini ruku.

5. Preklopite lijevu stranu prema sredini, a zatim desnu stranu savijte prema sredini uvlačeći desnu stranu u preklop lijeve strane.

Korištenje i briga o vašoj maski:

Ne nosite je kod kuće ili u automobilu, osim ako niste s osobama izvan vaše redovne obiteljske grupe. Ne nosite je više nego što je potrebno – samo je nosite na javnom mjestu. Ako se ne krećete, u parku ili u mirnoj ulici s nekoliko pješaka, maska vam možda neće biti potrebna. Na uklanjajte masku na mjestima gdje ne možete oprati ruke i gdje ne možete izbjeći ljude. Kada uklonite masku, izbjegavajte dodirivati prednju stranu maske. Izvadite i ukloniti umetak za papirnati ručnik, a zatim operite i isperite masku. Bilo koja vrsta sapuna – sapun za suđe, deterdžent za rublje, sapun za ruke će poslužiti. Zatim operite ruke i dezinficirajte ih i sve što ste dotakli kada ste skinuli masku. Nikad ne upotrebljavajte masku bez da je prvo operete. Sljedeći put kad stavite masku, ne zaboravite zamijeniti umetak za papirnati ručnik.

Izvor: The Guardian

Komentari