Interijer s morskim ugođajem

6323

elegancija-u-plavo-bijelim-tonovima

Za sve one koji žele morski ugođaj imati u svojim stambenim prostorima ne bi li se i kod kuće osjećali kao na ljetnom odmoru ili jednostavno poželjeli da vaš dom uz more bude u stilu s okolišem, pomoći ću vam s par savjeta kako da si to ostvarite.

Miris mora bez blizine mora teško ćete donijeti u svoj interijer, no zato svjetlost i toplinu sunca neće biti problem, no sve što trebate učiniti je pootvarati prozore i pomaknuti zastore.
Otvoreni pogled na more predivan je i neopisivo opuštajući pogled kojega ako nemate riješite na način da odaberete sebi najljepšu sliku s motivom mora i plaže koji će biti vaša velika zidna tapeta ili slika na zidu kojega sami odaberete.

morski interijer

Sve iz mora detalji su koji mogu biti u svakom dijelu interijera stana ili kuće i koji su nezaobilazni pri dekoriranju interijera s morskim štihom, no nije to sve.

Bijela boja uz jaki kontrast plave ili u kombinaciji s svim plavim i bež tonovima, boje su koje će u vašem domu stvoriti ugođaj kao da ste na plaži uz more. Tako pastelne boje odličan su izbor kada želite povezati mnoštvo različitih uzoraka, materijala i dominantnih boja, jer će gotovo svemu što dotaknu podariti smirujući sliku. Tijekom dana pastelne će nijanse osvijetliti i povećati svaku prostoriju, a noću će taj isti interijer djelovati opuštajuće i umirujuće. Ako poželite da interijerom prevladava bijela boja znajte da je to idealna boja za tople krajeve jer stvara dojam praznine čak i kada u njima ima dosta namještaja,a uz to čini prostor hladnijim i prozračnijim. Takav prostor vizualno će na vas djelovati umirujuće i ujedno relaksirajuće. Kako biste izbjegli potpunu hladnoću bijelog prostora uz morske detalje dobiti ćete vrlo ugodan prostor. Bijela boja skupa s pastelnim odlično se uklapaju u svaki minimalističan i suvremen interijer kao i uz klasičan i starinski stil.

Kako starinski namještaj od drveta, pletene trstike ili kovanog željeza odlično se uklapaju u mediteranski ambijent, predlažem da sve što imate staroga malo oplemenite, preuredite, pofarbate i uklopite u svoj dom. Sve eko dobro je došlo u vaš dom ponajviše s ugođajem mora i morske obale gdje osim drveta i ostalih navedenih materijala dobrodošlo je staklo, školjke, špaga i kamen.

Pri odabiru tkanina odaberite prirodne materijale kao što su pamuk, juta ili lan koje će dati prostoru za vrijeme visokih temperatura da lakše diše kao i vi skupa s njim. Pri odabiru boja i uzoraka tkanina birajte one s uzorcima koji su povezani s morem,na prugice, s mornarskim detaljima ili jednobojnih boja no svih tekstura. Detalji poput tamno plavih posuda, vaza i slično bilo keramičkih ili staklenih odlično će pristajati i bolje će se isticati na bijelome i uz bijeli zid,a bijeli detalji na pastelnim podlogama izgledati će profinjeno i elegantno. Predložene ideje vjerujem da će vam pomoći,a prijedlozi s fotografijama već postojećih rješenja pobliže vam dočarati kako i vi možete imati svoju morsku oazu kod kuće nalazili se u blizini morske obale ili ne.

[nggallery id=51]

Valentina Vičević, dipl. dizajner

Komentari