Impresivni dizajn koji je san svakog zaljubljenika u moderan, ali topao ugođaj doma

188

Savion kuća arhitekta Neumana Haynera zaista je impresivna. Planirana je kao dom za četveročlanu obitelj, koja će svoje vrijeme provoditi u prirodi i na mirnoj lokaciji. Kuća je dizajnirana u obliku slova L.

Jedan blok slova L sadrži sve javne prostore za druženje i provođenje zajedničkog vremena poput ulaza u kuću, dnevne sobe, kuhinje, blagavaonice i radnu sobu na katu.

Drugi blok slova L sastoji se od zatvorenih, privatnih prostora raspoređenih na 3 kata. U prizemlju toga dijela nalazi se još jedna dnevna soba, dvije sobe za djecu, prostor za pranje rublja i WC za goste. Prvi kat sadrži glavnu spavaću sobu i mostić preko kojeg se dolazi do knjižnice. Podrum je dobro osvijetljen i opremljen kvalitetnom ventilacijom, a sadrži još jednu gostinjsku sobu, sigurnu sobu i prostor za spremanje stvari.

U dvorištu kuće nalazi se i bazen te više prostora za druženje i opuštanje, a okruženje je mirno i pretežito prekriveno zelenom površinom. Kuća je opremljena mnogim visećim elementima i kod njenog uređivanja naglasak je bio na prirodnosti materijala te korištenju neutralnih, toplo-hladnih nijansi. Pretežito vlada boja drva, bijela te siva nijansa.

Više na: Decoholic

Komentari