Hoće li ovo biti namještaj ere koronavirusa?

55

Kako izvješća sugeriraju da bi trenutna pandemija mogla potrajati jako dugo, mnogi ljudi pokušavaju pronaći načine kako se suočiti s koronavirusom. Ugostiteljstvo i turizam najgore su pogođeni u ovoj situaciji. Restorani širom svijeta nemaju puno nade, ali dizajner interijera Christophe Gernigon mogao bi im pružiti potrebnu nadu. Gernigon Studio dizajnirao je zvona od pleksiglasa koja se mogu objesiti sa stropa, prekrivajući svakog gosta koji dijeli stol u restoranu.

Ova zvona od pleksiglasa dizajnirana su s otvorom na stražnjoj strani, ali na drugi način prekrivaju osobu unutar, od glave do trupa. To štiti sve za stolom od mikro-kapljica svojih susjeda, a pri tome im pruža da mogu uživati u društvu jednih drugih. Ovaj prozirni vizir je dovoljno prostran da se može ugodno sjediti, a jedini nedostatak mogao bi biti taj što će svi morati govoriti malo glasnije nego inače.

ezgif.com-webp-to-jpg

Vlasnik Christophe Gernigon Studia Gernigon imenovao je ovaj projekt Plex’Eat. Objasnio je da misli na brojne restorane koji nemaju pojma kada ili kako mogu ponovo pokrenuti posao. Ovaj bi projekt omogućio lakoću sjedenja za stolom umanjenom za sve rizike. Gernigon je inspiraciju za ova zvona od pleksiglasa dobio iz konceptne trgovine u Aziji. Vidio je kako zvono visi nad normalnom foteljom, što je čovjeku omogućilo da mirno sluša glazbu samostalno. Što se tiče Gernigona, on vjeruje da je još uvijek prerano za procjenu proizvodnje za zvona od pleksiglasa.

Kada se javni život ponovno pokrene, važnije je slijediti mjere socijalne distance u svakom trenutku. Za cjepivo ostaje još najmanje godinu dana, a do tada će se restorani truditi svim silama poduzeti potrebne sanitarne mjere kako bi ponovo dočekali svoje goste.

ezgif.com-webp-to-jpg-1

Izvor: TruthTheory

Komentari