Friends ili Gossip Girl? 10 najčešće kopiranih spavaćih soba iz filmova i TV serija

547

Filmovi i TV serije sjajni su bijeg iz naših normalnih života u život koji je glamurozniji i uzbudljiviji. Među mnogim stvarima koje želimo da možemo ukrasti od izmišljenih glavnih likova su i njihove spavaće sobe koje su ključni izvor inspiracije. Spavaće sobe nam nude prozor u njihovu osobnost i ponekad izniman životni stil.

Imajući to na umu, Uswitch.com/mortgages je pokušao otkriti cijenu rekreacije legendarnih spavaćih soba iz popularnih filmova i TV serija. Nakon analize broja pinnova na Pinterestu kako bi se napravio popis najtraženijih izmišljenih spavaćih soba, konzultirao se stručnjak za dizajn interijera Ryan Jones iz Land of Rugs kako bi nam dao procijenjene troškove rekreacije ovih fiktivnih spavaćih soba u vlastitom domu.

Troškovi rekreiranja fiktivnih spavaćih soba

 

Vlasnik spavaće sobe

Film ili TV serija

Procijenjeni trošak

1

Blair Waldorf

Gossip Girl

€6,075

2

Carly Shay

iCarly

€4,801

3

Hannah Montana

Hannah Montana

€3,914

4

Kat Stratford

10 Things I Hate About You

€3,279

5

Monica Geller

Friends

€2,115

6

Lara-Jean Covey

To All The Boys I’ve Loved Before

€1,889

7

Cher Horowitz

Clueless

€1,792

8

Bella Swan

Twilight

€1,727

9

Carrie Bradshaw

Sex and The City

€1,165

10

Lizzie McGuire

Lizzie McGuire

€1,038

Na pravi Gossip Girl način, spavaća soba na penthouseu u New Yorku Blair Waldorf (koju glumi Leighton Meester) otkrivena je kao najskuplja fiktivna spavaća soba, čija je rekreacija koštala nevjerojatnih 7075 eura. Uravnotežujući savršenu mješavinu sofisticiranosti i uglađene udobnosti, Blairina spavaća soba može se ponovno stvoriti plavom bojom, prostirkom na sivoj površini i nekim drvenim namještajem. Najskuplji namještaj je njezin prekrasan toaletni stol od mahagonija za koji se predviđa da će koštati 2.315 eura – 38,1% procijenjenog ukupnog budžeta sobe – zbog čega ćete se zasigurno osjećati kao prava osoba iz Upper East Sidea.

Na drugom mjestu je spavaća soba jarkih boja Carly Shay iz kultne Nickelodeonove serije iCarly. S procijenjenim troškom rekreacije od 4801 €, ova spavaća soba obuhvaća zabavu s namještajem i živim bojama. Na trećem mjestu slijedi ikona Disney Channela Hannah Montana, koju glumi Miley Cyrus. Spavaća soba tajne pjevačice može biti vaša za otprilike 3914 eura, što košta nevjerojatnih 276,9% više od spavaće sobe njezine kolegice tinejdžerske zvijezde Lizzie McGuire (koju glumi Hilary Duff) (865 funti).

Oštra gotička spavaća soba Kat Stratford iz romantične komedije 90-ih 10 Things I Hate About You zauzima četvrto mjesto. Predviđeno da će rekreacija koštati 3279 eura, a namještaj od mahagonija (1926 eura) i zbirka raznih postera bendova (180 eura) čine 64,2% ukupne sobe. U usporedbi s oazom pastelne tematike Lare-Jean Covey (1889 eura) iz Netflixove hit romantične komedije To All The Boys I’ve Loved Before, soba Kat Stratford koštat će vas 73,7% više za rekreaciju!

Monicina spavaća soba iz serije Friends zauzima peto mjesto

Na petom mjestu, čija je rekreacija procijenjena na 2115 eura, nalazi se Monicina spavaća soba iz njenog kultnog ljubičastog stana u Friends. Ovu sobu možete oživjeti s limenkom Dulux’s Pretty Pink (22 €), izblijedjelim bijelim antiknim okvirom za krevet (359 €) s posteljinom s cvjetnim uzorkom (18 €) i na kraju dodatkom plišane fotelje krem ​​boje (336 € ). Zahtijevajući nešto DIY, dovršite rekreaciju Monicine spavaće sobe oslikavanjem odgovarajućih noćnih ormarića za koje se predviđa da će koštati 354 eura – najskuplji predmet na popisu!

Spavaća soba Carrie Bradshaw zauzima deveto mjesto

Procjenjuje se da će rekreacija legendarne spavaće sobe Carrie Bradshaw iz Sex and the City koštati 1165 eura. Njezina jednostavna, ali elegantna soba može se postići s premazom od Lick’s Green 02 Mat i zemljanim namještajem koji se može lako složiti. Drveni namještaj u njezinoj sobi košta skupnih 550 eura – od kojih je najskuplja komoda koja čini 20,6% ukupne cijene sobe.

L.B.

Komentari