Detalji koji će osvježiti dosadan izgled doma

236

Svima nama s vremenom dosadi izgled našeg doma i to je sasvim uobičajena činjenica. Boraveći iz dana u dan u istim prostorima, gubimo našu motivaciju i inspiraciju. Osjećaj monotonosti u današnjem vremenu nikako nije preporučljiv pa ni u svijetu dizajna interijera. Kako bi se pobrinuli da naš interijer doma bude ugodan oku te da iz njega crpimo samo najbolje, potrebno ga je s vremena na vrijeme malo doraditi ili izmijeniti neke dijelove kako bi osvježili prostor.

Zamijenite sjedeću granituru

Ima li što bolje od trosjeda nakon radnog dana, ili ručka? Vjerojatno u tom trenutku nema. Trosjed je mjesto koje okuplja obitelj i potiče nas na opuštanje i razonodu. Boraveći na trosjedu nekoliko godina uzastopce bez ijedne promjene sigurno s vremenom dosadi. Promjenom trosjeda, boje, oblika, vrste ili čak promjena jastuka i dodatka fotelje ili taburea, uvelike će promijeniti dojam prostora.

Unesite u dom biljke velikih dimenzija

Kućne biljke apsolutni su hit među dekoracijama doma za ovu godinu, potrudite se da i vi u svom domu imate barem jedan primjerak. Biljke u prostoriji, osim što lijepo izgledaju, čine prostor vedrijim te ukoliko birate one prave, čak i smanjuju negativnu energiju i posljedice zračenja.

Postavite tepih u kupaonici

Kada kažemo tepih, ne mislimo samo na običan otirač već na pravi tepih, koji će donijeti novu svježinu već dosadnoj i monotonoj kupaonici. Osim toga, dok traje zima, bit će odličan grijač promrzlih nogu. Jedina stvar na koju morate paziti kod tepiha u vašoj kupaonici je da on bude suh.

Obojite zid u neobičnu boju

Bijeli zidovi su zaista elegantni i čine prostor većim i svjetlijim nego što on zapravo jest. Međutim, godinama isti i dosadni bijeli zidovi svakome dosade i vjerujemo da ni vi niste iznimka. Kako bi se riješili monotonosti i osvježili prostor, savjetujemo promjenu jednog zida u neobičnu boju, a ove godine hit boja je tamnoplava.

Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći u osvježavanju vašeg doma

Komentari