Dugo vremena zatvorena i napuštena, prostrana crkva Saint Hubert iz malog brusselskog predgrađa postaje luksuzna rezidencija sa 41 stanom. Zadnji paroh je stavio ključ u bravu 2010. godine “iz sigurnosnih razloga” a građevina je trenutno objekt javne konzultacije do 11. lipnja, koja će najvjerovatnije završiti dozvolom za renoviranje. Događaj je istinska premijera za kraljevstvo.

Carlos Meester je kupio zdanje od općine Watermael-Boitsfort po cijeni od milijun i pol eura ali će nakon popravki i renovacija objekt biti stavljen na tržište po cijeni od pet milijuna. Gradić se raduje tranformaciji jer će uštede biti velike i značajne ali brojni su i zagovarači pretvaranja hrama u raskošan hotel, koji bi skrenuo pažnju na predgrađe. Predlaže se ostvarivanje tornja od čelika i stakla!

Mjesto za molitvu

Dioceza Malines-Brussels nije oduševljena obnovom, ali neće poduzeti nikakve mjere spriječavanja jer je fasada veoma oštećena, s građevine pada kamenje i drugi materijal pa su prolaznici svakodnevno ugroženi skoro deset godina. Atipični luksuzni prostori unaprijedit će razvoj i napredak male općine od 24 000 stanovnika.

Planira se i gradnja velikog kulturnog centra i “prostor od općeg značaja”, pa parkinzi za automobile i bicikle. U prizemlju će postojati i mjesto za molitvu kako bi se sačuvala originalna namjena građevine ali i dragocjenosti koje još uvijek krase crkvu.

Džana Mujadžić