Čovjek u Škotskoj izgradio je Hobit kućicu koja je još uvijek funkcionalna nakon gotovo 40 godina

100
Izvor: IMGUR

Knjige Hobit i Gospodar prstenova nalaze se među najomiljenijim romanima u povijesti književnosti. Napisao ih J.R.R. Tolkien između 1930.-ih i 1950.-ih, knjige su stvorile ogroman fandom koji se samo povećao od izlaska filmova temeljenih na knjigama u 21. stoljeću.

Međutim, iako u cijelom svijetu mogu postojati veliki obožavatelji koji vole knjige, postoje neki obožavatelji koji idu korak dalje. Jedan od njih je Stuart Grant iz Škotske, koji je 1980.-ih sagradio svoju  ‘hobit-rupu’, na temelju domova u kojima žive Bilbo i Frodo Baggins.

Smješten u blizini Tomicha u Škotskoj, dom je nedavno privukao novu pažnju na internetu nakon što je Grantov nećak, koji se na internetu nalazi pod imenom “KahlumG”, podijelio slike prebivališta svog ujaka. Slike su odmah postale viralne s tisućama ljudi fasciniranih činjenicom da je nekome trebalo toliko vremena da konstruira nešto što izgleda toliko poput onoga što zamišljamo iz knjiga i onoga što je viđeno u kasnijim filmovima.

Vanjski dio kuće potpuno je prekriven mahovinom, a dom ima zaobljena vrata, obje značajke vjerne knjigama. Unutra je izuzetno ugodno s lijepim namještajem i dekorom. Dolazi čak s tušem i kaminom, što znači da je dom u potpunosti useljiv. Nevjerojatno, Stuart omogućava ljudima da posjete njegov dom, pa čak ih i poziva unutra, što znači da je tijekom godina tisuće obožavatelja putovalo iz cijelog svijeta kako bi hobit-kuću vidjeli iz prve ruke.

Knjiga o Hobitima prodana je u 100 milijuna primjeraka u cijelom svijetu, dok su knjige Gospodara prstenova prodane u ukupnoj prodaji od 150 milijuna primjeraka. Smatra se da su hit filmovi u režiji Petera Jacksona donijeli oko 6 milijardi dolara bruto prihoda, što ih čini jednom od najuspješnijih filmskih franšiza ikad napravljenih.

Uncles hobbit hoose

Izvor: Thinking Humanity

Komentari