Apple predstavio novi dizajn dućana

121

Foto: David Paul Morris/Bloomberg

Apple je u subotu otvorio novu trgovinu u San Franciscu s ciljem postizanja novog standarda Appleovih fizičkih trgovina. Appleova potpredsjednica za retail, Angela Ahrendts, izjavila je kako će nova trgovina zapravo predstavljati standard za sve buduće Apple trgovine te kako zapravo žele integrirati njihove trgovine u zajednicu – nešto poput gradskog trga na kojemu se okupljaju različiti ljudi.
Želimo da ova trgovina postane jedno sa zajednicom“, izjavila je Ahrendts.

Istovremeno, Apple je predstavio ekrane dizajnirane tako da se usklađuju s godišnjim dobima kroz interaktivne teme poput iPhone fotografije, Apple glazbe i iOS aplikacija. Na taj će način pokušati prizvati ljude da dođu i opuste se. U tu su svrhu čak posadili nekoliko drveća unutar prostora, upravo kako bi se postigao doživljaj idiličnog vanjskog ugođaja usred gradske vreve.

Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP

U novoj ćete trgovini moći biti i na takozvanom forumu na kojemu će se održavati večeri video igara, glazbene i video premijere, a tamo će i glazbenici i umjetnici moći raspravljati o različitim temama, diskutirati, družiti se, itd. Također postoji i prostorija u kojoj će poduzetnici, programeri te vlasnici malih i srednjih kompanija moći naučiti kako najbolje iskoristiti svoje iPad-ove i Mac Pro računala.

Foto: David Paul Morris/Bloomberg

Naravno, Apple dućani ne ostvaruju prihod poput njihove web trgovine, ali im ovakvi dućani pomažu u održavanju kontakta s kupcima što je od iznimne važnosti za kompaniju. Nova je trgovina zapravo pilot projekt na kojem će Apple testirati sve funkcionalnosti koje planira ugraditi u najvažnije od svojih trgovina diljem svijeta, prenosi Telegram.

Hoće li se među njima naći i ovlaštena Apple trgovina u Hrvatskoj – ne znamo, ali nekako smo mišljenja da ćemo mi i dalje uživati u drveću i druženju pod pravim suncem.

Komentari