3Design Šanell novom inovacijom približavaju javnosti UNESCO-m zaštićenu kulturnu baštinu Općine Viškovo

372

3Design Šanell, tandem kojeg čine Nela i Zlatko Šakić, izradio je vrlo zanimljiv suvenir za Općinu Viškovo. Naime, suvenir je baziran na njihovoj zadnjoj višestruko nagrađivanoj inovaciji “Drveni VR4D Suveniri”. 

Riječ je o prototipu virtualnog suvenira kojim su Nela i Zlatko Šakić na novi, inovativan i zanimljiv način htjeli javnosti približiti UNESCO-m zaštićenu kulturnu baštinu Općine Viškovo: ophod zvončara, istarsku ljestvicu, suhozide, mediteransku prehranu…

Za naš portal, Zlatko Šakić opisao je o čemu se točno radi: “Izradili smo “VR4D VIŠKOVO” – 4 drvene kartice sa zaštićenim motivima koji se nalaze u drvenoj kutiji, drvene kartice ujedno mogu služiti i kao magnetić za frižider, a mogu se postaviti i na utor na kutiji… Za “VR4D VIŠKOVO” izradili smo i specijalnu mobilnu aplikaciju za Android pametne telefone. Kada se instalira aplikacija upari se preko kamere na mobilnom uređaju s drvenim karticama. Odnosno, kada se kamera mobilnog uređaja usmjeri prema motivima na karticama, kao virtualna stvarnost na ekranu mobilnog uređaja pojavi se trodimenzionalni prikaz motiva (animacija ophoda zvončara popraćena zvonjavom, bista Matetića Ronjgova sa sopilama i glazbom odsviranoj po istarskoj ljestvici, 3D model suhozida, virtualnim prikazom tanjura sa mediteranskom hranom).”

3design šanell 3design šanell 3design šanell 3design šanell 3design šanell 3design šanell

L.B.

 

Komentari