Virovitičan Damir Doma oživio modnu marku “Frankie Morello” i oduševio na milanskom Tjednu mode

134
Foto/Instagram

Milanska modna marka “Frankie Morello” koju su 1999. godine pokrenuli Maurizio Modica i Pierfrancesco Gigliotti upravo doživljava poseban, sezonski preporod.

Dolaskom novog kreatora Damira Dome, porijeklom iz Virovitice, poznatog u modnoj sredini kao “kipar suvremenog fashiona”, sve se mijenja. Zadužen za ženske ali i muške kolekcije, Doma je na milanskom Tjednu mode izazvao oduševljenje publike predstavljanjem nove kolekcije. Iz direkcije marke stižu u javnost brojne pohvale.
Predvidjeli smo da stilist iz južnoistočne Europe sasvim izmijeni i nanovo označi kodove branda, na novim podlogama, te drugačijim kreiranjem od originalnog duha marke, oživi mnoštvo djelatnosti.”

rankie-morello-milan-580×0-1
Frankie Morello, Milano

Tridesetosmogodišnji Hrvat se 2015. iz Pariza preselio u talijanski modni centar i surađivao sa brojnim umjetnicima i velikanima svjetske mode. Na čelu vlastitog branda od 2007. godine,  redovito sudjeluje u mnogim modnih poduhvatima.
Obilježavajući posljednja događanja, kuća “Frankie Morello” je otkrila i najnoviji amblem, minimalan i jednostavno nazvan “Frankie Morello Milano”.
Od 2016.  godine marka je promijenila nekolicinu vlasnika: najprije su je kupili napuljski distributeri nafte, braća Ammaturo, također na čelu grupe Lukoil. Zatim je došla grupa Arav, potom marka “Silvian Heach”.

defile-frankie-morello-automne-hiver-2018-2019-milan-look-10
Defile Frankie Morello

-defile-frankie-morellomilan-opengraph_1200-1

Defile Frankie MorelloCilj relansiranja marke, koja godišnje ostvari 20 milijuna eura u Italiji ali i na međunarodnom tržištu, je potpuna transformacija.
Početkom godine otvoreni su novi uredi i lijepo uređeno sjedište na milanskom Corzu Venezia.
Damir Doma, koji je do nedavno surađivao sa “Lottom” i “Rosingnolom”, ne zapušta ni osobni brand,  pa zahvaljujući svojoj i poznatoj originalnosti, sudjeluje na mnoštvu  svjetskih modnih skupova visoke razine.

Damir Doma rodio se u Virovitici, odrastao u Njemačkoj, a živio je i radio u Parizu, gdje je debitirao 2007. godine. Modni dizajn izučio je kod Rafa Simonsa, kreativnog direktora Diora.

Doma je miljenik modnih znalaca istančanog ukusa. Njegove kreacije nose zvijezde poput Brucea Springsteena, Lennyja Kravitza, Jareda Leta, Rhianna …

Džana Mujadžić

Komentari